Her koster Netflix en tredjedels månedslønn
(Bilde: Anna Jedynak / Shutterstock.com og Netflix)

Her koster Netflix en tredjedels månedslønn

Netflix melder at de skal inn på Cuba, men prisene blir for høye for folk flest.

Strømmegiganten Netflix har nå tenkt seg inn på det cubanske markedet, men det er ikke nødvendigvis en veldig enkel oppgave. Utfordringen er relatert til at Netflix har en sum de vil ha for tjenestene sine, samtidig som lønnsnivået på Cuba ligger langt lavere enn mange andre markeder.

Vi snakker om at de på Cuba har en gjennomsnittslønn på 20 amerikanske dollar i måneden, og at Netflix vil ha 7,99 amerikanske dollar for tilgang til strømmetjenestene.

Forholdet mellom Cuba og USA har lenge vært preget av en isfront, og siden 1962 har USA hatt en handelsblokkade mot Cuba. Det er dette jerngrepet som nå er i ferd med å løsnes, og forholdet skal etter sigende normaliseres.

Må ha betalingskort

Blant annet har kredittkortoperatørene MasterCard og American Express sagt at de vil starte opp på Cuba ganske snart, og dette gjør det mulig for Netflix å ta turen over også. Har du ikke et internasjonalt betalingskort blir det nemlig ingen Netflix på deg om du bor på Cuba.

Netflix-utvalget vil by på serier som House of Cards, Orange is the New Black og the global adventure Marco Polo. I tillegg skal det komme innhold som er mer tilpasset Cuba, tilsvarende hvordan det er gjort i Latin-Amerika.

Også innenfor musikk dominerer strømmetjenester nå fullstendig:
Knapt noen musikkpirater under 30 igjen i Norge »

(Kilde: Netflix, via BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen