(Bilde: Apple)

Her knuser de vei for Apples nye hovedkontor

Byggingen av prestisjebygget er endelig i gang.

Apple har opplevd en enorm suksess de siste årene med sine satsninger på produkter som iPod, iPhone og iPad. Veksten har imidlertid resultert i at selskapet for lengst har vokst seg for store for sin originale base i Cupertino utenfor San Francisco, så et nytt hovedkvarter ble en nødvendighet.

Det nye hovedkvarteret har vært planlagt siden 2011 og Steve Jobs, som den gang ledet selskapet, så for seg innflyttingen i det han mente vil bli «verdens beste kontorbygg» allerede i 2015. Tidsrammen henger nok i en tynn tråd, men det er nok mange som nå begynner å få sommerfugler i magen – være seg Apple-ansatte, skuelystne eller Apple-fans på pilgrimsferd.

Dagens apple-hovedkontor. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no.
Dagens apple-hovedkontor. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no.

En video som i en tid har sirkulert internt hos Apple har nå funnet veien ut på Internett (Red. amn: Den er nå fjernet fra YoutTube). Her får vi se hvordan annleggsmaskiner gyver løs på HPs gamle byggningsmasse. Det er nemlig på konkurrentens tidligere grunn Apple endelig er i ferd med å reise sitt nye futuristiske hjem. 

Romskip-aktig

Omtrent slik skal Apples nye tilholdssted ta seg ut når det står ferdig.
Omtrent slik skal Apples nye tilholdssted ta seg ut når det står ferdig.Foto: Apple

Apples nye hovedkvarter er gigantisk, noe det også må være. Antall ansatte selskapet ønsker skal utføre sine daglige genistreker på stedet er nemlig 13 000. I tillegg skal det være plass til over 3000 gjester fordelt på de mange kafeteriaene.

Bygningen er formet som en gigantisk flyvende tallerken, med fire etasjers høyde. Det romskip-aktige bygget vil ta opp stor plass, men vil ha et parkeringshus under jorden. Slik kan opptil 80 prosent av arealet brukes til grønne områder, hvor hele 6000 trær skal sørge for gode arbeidsforhold på campusen. Videre skal buet glass omkranse hele bygningen fra topp til bunn.

Det spesielle bygget er utformet av den velrennomerte britiske arkitekten Norman Foster, og er antatt å koste omtrent en halv milliard dollar, eller over 3 milliard kroner, innen det er innflyttingsklart.

Rivningsarbeidet er nå ferdig og det er nok bare spørsmål om dager før det nye bygget begynner å reise seg.

Du kan se alle tegningene av Apples futuristiske hovedkvarter på nettsidene til byrådet i Cupertino.

Visste du at Apple har laget kamera og spillkonsoller?
Ikke alt selskapet tar i blir til gull » (Ekstra)

(Kilder: 9to5mac, Apple Insider

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen