Her kjøres Doom på Apple Watch.
Her kjøres Doom på Apple Watch. (Bilde: Lior Tubi/YouTube)

Doom på Apple Watch? Jepp, det funker

Facebook-utviklere brukte 10 timer på å hacke klokken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av «fritidsaktivitetene» til kyndige IT-medarbeidere er å forene programvare og plattformer på nye måter, og nå har de vennligsinnede «hackerne» vært på ferde igjen. Denne gangen har de klart å kjøre den legendariske spillklassikeren Doom på Apples smartklokke.

Som nettstedet VentureBeat melder var det det to Facebook-medarbeidere som stod bak det tekniske stuntet. Arbeidet fant sted ved Facebook-kontoret i den israelske byen Tel Aviv.

Oppnådd på bare 10 timer

Bragden var resultatet av en såkalt «hackathon»-konkurranse, hvor målet simpelthen var å få til et eller annet nytt med iOS. Facebook-medarbeiderne hadde bare 10 timer på seg, men selv på denne korte tiden klarte de altså å kjøre Doom på Apple Watch.

I beskrivelsen av demonstrasjonsvideoen på YouTube kan man lese at «hackerne» benyttet seg av en enkel utgave av Doom som heter «nDoom», som tidligere blant annet har gjort det mulig å kjøre spillet på til og med kalkulatorer.

Å gjøre spillet Apple Watch-kompatibelt var likevel ingen enkel oppgave, og en av de største utfordringene var å få programmet til å tegne bildet på skjermen på riktig måte. Hackerne måtte endre mye av koden for å få det hele til å virke, og endte til slutt opp med en versjon som faktisk er mulig å spille, om enn ikke på den mest intuitive måten.

Treg respons

Som man kan se i demonstrasjonsvideoen snur man seg ved å foreta lette trykk nede i høyre og venstre hjørnet på skjermen, mens man beveger seg fremover ved å trykke midt på skjermen og skyter ved å trykke oppe i det høyre hjørnet.

Responsen og smidigheten ser ikke ut til å være optimal, men det virker i det minste. Hvorvidt Apple Watch-eiere faktisk får muligheten til å spille Doom er imidlertdig uvisst, da hackerne ikke har planer om å gjøre koden allmennt tilgjengelig i denne omgang, men kanskje dukker den opp senere. Demonstrasjonsvideoen kan du se under.

Apple Watch lanseres snart i Norge: Her er datoen »

(Via Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen