Her kjører Android 5.0.2 på en Lumia 830.
Her kjører Android 5.0.2 på en Lumia 830. (Bilde: WMPowerUser/YouTube)

Her kjører han Android på en Windows 10-mobil

Men Microsoft tok kjapt grep for å rette på feilen.

Det er allerede kjent at Microsoft legger til rette for å kjøre Android-apper på Windows 10-telefoner. Nå viser det seg imidlertid at den samme teknologien faktisk har gjort det mulig å kjøre selve Android-operativsystemet på Windows-telefoner, som WMPowerUser melder.

Dette har vært mulig takket være en feil som ble oppdaget av et antall mobilbrukere. Feilen ligger i «Project Astoria», som er navnet på en samling verktøy som gjør det mulig å lage Android-apper til Windows-telefonene.

Lastet opp video

En video som WMPowerUser lastet opp på YouTube viser en bruker som kjører Android 5.0.2 på en Windows-telefon av typen Lumia 830.

Microsoft skal nå være i full sving med å fikse feilen i fremtidige build-versjoner av mobilversjonen av Windows 10, da selskapet mener den kan by på en stor sikkerhetsrisiko. Microsoft skal imidlertid ikke selv ha kommentert saken. 

Krever tilgang til Microsoft-verktøy

Enn så lenge skal det fortsatt være mulig å kjøre Android på Windows 10-mobiler. Som WMPowerUser peker på kreves det imidlertid tilgang til en del proprietære verktøy som kun Microsoft besitter, så dermed ligger det nok utenfor evnen til vanlige forbrukere.

Det betyr også at det ikke vil bli mulig å utnytte Project Astoria-feilen selv om Microsoft mot formodning ikke skulle fikse den i nær fremtid. Videoen som viser Android på Lumia 830 kan du for øvrig se under.

Microsoft konkurrer nå også med Google på VR-fronten: Her er selskapets Google Cardboard-rival »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen