Her kan du kjøpe burgere bare ved å vise ansiktet ditt
(Skjermdump/Vimeo)

Her kan du kjøpe burgere bare ved å vise ansiktet ditt

Jobber kan stå i fare med den nye teknologien.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mars skrev vi om en burgerkjede som hadde investert i en robot som kan lage burgere helt på egen hånd. Nå har den samme kjeden testet ut enda en spennende måte å bruke teknologi på, som muligens kan sette enda flere arbeidsplasser i fare. Det melder Digital Trends.

CaliBurger, som den amerikanske burgerkjeden heter, har nemlig testet ut en løsning som går ut på å bruke ansiktsgjenkjenning til å la kunder bestille burgere.

Det hele fungerer ved at tidligere bestillinger man har gjort blir registrert i systemet, og vises på en skjerm etter at systemet har identifisert kunden via ansiktsgjenkjenningen.

Vil også la kunder betale med ansiktet

Systemet lar deg kjapt velge blant dine egne, spesifikke preferanser, slik at du ikke trenger å bruke tid på dette ved disken.
Systemet lar deg kjapt velge blant dine egne, spesifikke preferanser, slik at du ikke trenger å bruke tid på dette ved disken. Bilde: Skjermdump/Vimeo

Deretter kan man med et par trykk velge en av disse tidligere bestillingene, eller eventuelt velge noe annet, og betale ved å sveipe kortet. Maten plukker man så opp ved disken. For å bruke løsningen må man lage en lojalitetskonto, som lar deg tjene lojalitetspoeng ved å smile til kameraet på skjermen.

I pressemeldingen til CaliBurger opplyser selskapet at målet er å også få på plass betaling med ansiktsgjenkjenning for å ytterligere forenkle prosessen. 

Ennå dreier det seg om et eksperiment, men om kundene er fornøyde planlegger kjeden å rulle ut løsningen til alle restauranter globalt. Kjeden er ikke representert i Norge, men CaliBurger har restauranter i blant annet Sverige og Spania. Man skal imidlertid ikke se bort fra at løsningen vil bli adoptert av også andre kjeder på sikt.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av konseptet. 

Daglivarebutikker bruker også avansert teknologi: Med Amazons nye konsept kan du bare ta varene dine og gå »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen