Sand mellom tærne og en cocktail i hånden er kanskje det som trengs for skikkelig inspirasjon?
Sand mellom tærne og en cocktail i hånden er kanskje det som trengs for skikkelig inspirasjon? (Bilde: iStock/ComeHackWithUs)

Her kan du få en gratis hackerferie

Tilbyr 12 utviklere uforstyrret programmering på øde tropeøy.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Her har du et tilbud du neppe kan si nei til som programmerer: To måneder på en tropisk øy hvor det eneste du trenger å tenke på er programmering. Kost og losji blir dekket, og du vil være omringet av andre programmerere for å gi deg inspirasjon og hjelp.

Krever psykologitest

Det er nettstedet ComeHackWithUs som tilbyr nerdeferien. De skriver at det bare er plass til 12 programmerere, og vil du søke må du først forklare hva du vil arbeide med i løpet av den to måneder lange perioden. Blir søknaden din godkjent vil du også måtte gå igjennom en psykologitest, for å være sikker på at du vil komme godt overens med de andre utvalgte.

Det hele kan virke kanskje surrealistisk og sært, men Walter Heck, mannen bak prosjektet, forklarer:

– Jeg bodde sammen med en gruppe mennesker i Alaska for å jobbe med et prosjekt, og det var en fantastisk opplevelse. Nå vil vi prøve å gjenskape dette i tropiske omgivelser og en øde plassering, så vi virkelig kan fokusere på et nytt prosjekt.

Betal for flyreise

Som sagt vil både kost og losji bli betalt, og Heck er på utkikk etter sponsorer som er interessert i å bli med på prosjektet. Deltagere vil måtte betale for flyreise og en symbolsk innmeldingsavgift.

– Innmeldingsavgiften er symbolsk, og er mest ment for å skremme vekk de som planlegger å feste hele tiden og ikke jobber seriøst. Det hadde vært skadelig for atmosfæren på øya, forteller Heck.

Heck ser for seg at de vil bruke en øy i Filippinene, og forsikrer BBC i et intervju at øyen vil ha god tilkobling til omverden via både strømnett og internett.

Enorm respons

Foreløpig har prosjektet vært veldig populært, og etter bare et par timer etter lanseringen hadde 4000 programmerere meldt sin interesse. Fristen har imidlertid ikke gått ut enda, så hvis du er en programmerer som har lyst på en to måneders "ferie" på en tropisk øy, kan du søke via en skjema på nettsiden deres.

Hva synes du om ideen? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.

Les også:

(Kilder: Comon, Comehackwithus, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen