Sør-Korea har verdens høyeste, gjennomsnittlige Internett-hastighet. Dette er hovedstaden Seoul.
Sør-Korea har verdens høyeste, gjennomsnittlige Internett-hastighet. Dette er hovedstaden Seoul. (Bilde: Sean Pavone/Shutterstock.com)

Her har de verdens raskeste Internett

Og Norge har hatt en kraftig oppgang sammenlignet med i fjor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvert kvartal utarbeider selskapet Akamai rapporten «State of the Internet», som blant annet målet den gjennomsnittlige Internett-hastigheten i verdens land. Nå foreligger rapporten for andre kvartal, som inneholder en del interessant opplysninger.

I likhet med i forrige kvartal er det asiatiske landene som generelt gjør det best. Sør-Korea ligger på førsteplass når det gjelder gjennomsnittlig Internett-hastighet, med sine 23,1 Mbit/s.

Kraftig økning i Norge

Sør-Korea har også en respektabel, gjennomsnittlig topphastighet («peak speed») på solide 83,3 Mbit/s. Hong Kong og Japan gjør det også sterkt, med gjennomsnittshastigheter på henholdsvis 17 og 16,4 Mbit/s og topphastigheter på 94,8 og 75,1 Mbit/s.  

Her er listen over landene som er omfattet av Akamais undersøkelse. Klikk for større bilde.
Her er listen over landene som er omfattet av Akamais undersøkelse. Klikk for større bilde. Foto: Akamai

For Norge registrerte Akamai en gjennomsnittshastighet på høyst brukbare 14,3 Mbit/s i første kvartal. Dette er en økning på hele 38 prosent om man sammenligner med samme kvartal i fjor, og plasserer faktisk Norge på fjerdeplass blant de europeiske landene i undersøkelsen.

Tallet er høyere enn både Danmark og Finland, som har gjennomsnittshastigheter på henholdsvis 12,9 og 14 Mbit/s, men vi må se oss slått av Sverige, som skilter med 16,1 Mbit/s. Sveits og Nederland ligger også høyere, med henholdsvis 15,6 og 15,2 Mbit/s.

Også solid oppgang i topphastighet

Den gjennomsnittlige topphastigheten i Norge ligger på 50 Mbit/s, noe som også er en markant økning på 34 prosent i forhold til samme periode i fjor. På dette punktet ligger Norge likevel midt på treet i Europa, og er slått av blant andre Sverige, Finland, Nederland og Sveits.

Som en nyttig referanse ligger for øvrig den globale, gjennomsnittlige Internett-hastigheten på kun 5,1 Mbit/s, mens den gjennomsnittlige topphastigheten ligger på 32,5 Mbit/s. Dette er en økning på henholdsvis 17 og 26 prosent i forhold til samme periode i fjor.

For flere tall kan du sjekke ut hele statistikken hos Akamai.

Internett-hastigheten er ofte langt dårligere når du flyr: 
Dette har et europeisk flyselskap nå rettet på »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen