Hong Kong er i Internetts verden fortsatt et eget «land». De har verdens raskeste nettlinje. (Bilde: leungchopan/Shutterstock)

Her har de verdens raskeste Internett

Med en snittfart på hele 63,6 megabit i sekundet slår de Norge ned i støvlene.

Kvartalstallene fra Internett-selskapet Akamai ute. I rapporten presenterer de informasjon om nettets tilstand fra alle verdens kriker og kroker, samtidig som de med et solid datagrunnlag kan kåre landet med verdens raskeste nett.

Rapporten viser at den gjennomsnittlige peak-hastigheten i verden ligger på 18,4 Mbps. Det er en økning på 9,2 prosent fra forrige måling i desember, og solide 36 prosent over samme tidspunkt i fjor.

Den gjennomsnittlige peak-hastigheten representerer snittet av de maksimale hastightene én maskin har hatt over tid, og viser dermed kapasiteten til en gitt nettlinje. Den faktiske netthastigheten vil over tid ha en lavere hastighet.

Hong Kong er desidert best

Øverst på listen med best peak-hastighet ligger Hong Kong, som har omtrent tre ganger så raskt nett som gjennomsnittet med sine 63,6 Mps. Hong Kong er formelt sett en administrativ region i Kina, men i denne kåringen er det skilt ut som et eget «land» – rett og slett fordi det ikke er representativt å blande Hong Kong med resten av nettlinjene i Kina.

Videre er det et stykke ned til annen- og tredjeplass, som holdes av henholdsvis Japan, og noe overraskende Romania.

For Nicaragua økte hastigheten på landets nettverk med labre 0,9 prosent i gjennomsnitt, noe som gjør det til landet i kåringen med minst utvikling. Ghana er derimot på vei fremover og kan skilte med 55 prosent raskere nettilkobling enn desemberstatistikken viste.

Norge kommer som før et godt stykke ned på listen, men fortsatt langt over det globale snittet. Forrige kvartal lå peak-snitthastigheten i Norge på 28 Mbps, noe som sender oss ned til 32. plass. Du kan se av grafen under hvordan Norge kommer til kort mot Hong Kong, som for tiden har over dobbelt så raskt nett som oss.  

For årets første kvartal som løper fra januar til mars, ser listen slik ut:

Norge sammenlignet med Hong Kong.
Norge sammenlignet med Hong Kong. Foto: Akamai
  1. Hong Kong (63,6 Mbps)
  2. Japan (50 Mbps)
  3. Romania (47,9 Mbps)
  4. Sør Korea (44,8 Mbps)
  5. Latvia (44,2 Mbps)
  6. Singapore (41,1 Mbps)
  7. Sveits (40,3 Mbps)
  8. Bulgaria (38,2 Mbps)
  9. Nederland (38,2 Mbps)
  10. Belgia (38 Mbps)

Selskapet baserer rapporten på resultater de mottar med sin «Intelligent Platform», som løpende logger massive mengder data om Internett-hastighet, utbredelse og nettverksproblemer.

Sjekk hvordan nettlinjen din kommer ut på listen med Teknofils nye Speedometer.

Internett fungerer som oftest smertefritt til tross for hvor avansert det er.
Har du tenkt over hvordan det hele ble til? >>

(Kilde: Akamai via SmartPlanet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen