(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Slik lages TV-sendingen fra The Gathering

Kilometervis av fiber og hardt frivillig arbeid ligger bak.

Hardware.no/Hamar: Helt siden 1996 har entusiaster fra hele landet samles til noen intense dager med spilling i Vikingskipet. Med årene har det også blitt gjort en rekke forandringer, der blant annet TV har kommet inn i bildet. I år skal det sendes over 86 timer med TV fra nettopp The Gathering

Vi tok turen opp dagen før det hele braker løs for å se nærmere på hva som skal til for at du skal kunne strømme bilder fra hva som skjer inne i skipet de kommende dagene. Utenfor den olympiske hallen skal vi møte Martin Torp D'Alessandro, en av de virkelig store ildsjelene bak TV-produksjonen.

På fremsiden av bygget er det lite som tyder på at det foregår hektiske forberedelser før storinnrykket av spillelyste starter dagen etter. Men vi skjønner fort at det er travle timer vi har i vente, for D'Alessandro er ikke mulig å få tak i per telefon. Vi bestemmer oss derfor for å ta saken i egne hender og jakte etter produksjonsbussen, kalt OB-bussen, på egenhånd. 

Se også videoen fra besøket vårt:

Utallige meter kabel skal ut av bussen

Martin Torp er produsenten av sendingene i Vikingskipet. .
Martin Torp D'Alessandro er produsenten av sendingene i Vikingskipet. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

På baksiden av Vikingskipet finner vi Martin og hans horde av frivillige. Bussen er plassert i nærheten av en av de mange inngangene til skipet, og det trengs mye villig håndkraft for å at TV-sendingene skal bli en realitet. Midt i flokken av mennesker skiller en mann seg ut, som med gul refleksvest styrer folkemassen dit hver og en skal. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen