iPhone X blir hånet av Apples nye store konkurrent
(Bilde: Huawei/Facebook)

iPhone X blir hånet av Apples nye store konkurrent


Demonstrasjonen av Face ID gikk ikke som planlagt for Apple – og det merket Huawei seg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har endelig kunngjort sitt toppmodell iPhone X, og en av de store nyhetene er at telefonen bytter ut alle de tradisjonelle sikkerhetsløsningene med avansert ansiktsskanning kalt Face ID. Demonstrasjonen av teknologien gikk imidlertid ikke smertefritt, og feilet første gang Apple viste det frem på scenen.

Det har Huawei, som nylig gikk forbi Apple i antall mobiler solgt i år, utnyttet.

Som The Verge melder la Huawei nylig ut en video på Facebook som tilsynelatende er et lite stikk til Apples delvis mislykkede demonstrasjon av ansiktsavlesningen på iPhone X.

– La oss innse det, ansiktsgjenkjenning er ikke for alle, skrev Huawei i teksten som fulgte med videoen, sammen med en melding om at den «ekte kunstig intelligens-telefonen» skal avsløres den 16. oktober. Huawei refererer altså til sin kommende toppmodell Mate 10, som legger stor vekt på kunstig nettopp intelligens.

Skal ikke ha vært teknisk svikt

Det som skjedde da Apple viste frem Face ID på scenen nylig var at iPhone X-telefonen som Apples programvaresjefen Craig Federighi brukte i demonstrasjonen ikke klarte å lese av ansiktet og i stedet tok ham til kode-skjermen.

Som blant andre Ars Technica meldte uttalte Apple imidlertid i etterkant at det ikke var Face ID-teknologien som sådan som sviktet under demonstrasjonen. En talsperson for selskapet fortalte at grunnen til at telefonen ikke ble låst opp var at andre personer hadde plukket opp telefonen i forkant av Federighi demonstrasjon.

Dette gjorde ifølge talspersonen at telefonen gjorde flere forsøk på å lese av ansiktet til personene uten hell, hvorpå iPhone X-telefonen til slutt gikk over til passkode-skjermen, noe den er ment å gjøre etter flere mislykkede avlesninger.

Hvorvidt Huaweis nye toppmodell byr på en ansiktsgjenkjenningsteknologi som er bedre enn den man finner på iPhone X gjenstår å se, men Huawei har store ambisjoner med telefonen. Selskapet kunngjorde nylig at telefonen kommer med den nye Kirin 970-brikken som inneholder 5,5 milliarder transistorer og en egen kunstig intelligens-prosessor. Mobilen skal altså avdukes den 16. oktober.

Apple har gitt iPhone X noen fiffige sikkerhetsfunksjoner: Slik hindrer du at andre bruker Face ID til å låse opp telefonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen