Å traske rundt i Skyrim på egne bein er ingen dum idé.
Teknofil
Å traske rundt i Skyrim på egne bein er ingen dum idé. (Bilde: Virtuix Omni / YouTube)

Her går han på egne bein i Skyrim

Tredemølle med kunstig virkelighet åpner for spennende muligheter.

Ettersom det å sitte kommer til å ta livet av deg, dukker denne fancy oppfinnelsen opp som et friskt, og kanskje livreddende, pust.

Virtuix Omni er navnet på en slags tredemølle, hvor brukeren kobler seg opp til et dataspill som Skyrim og deretter går rundt i den storslagne naturen, slåss mot fiender eller bare løper rundt på måfå.

Dine egne bein blir altså en del av kontrolleren, og det kan gi hittil uante muligheter. Eller sagt på en annen måte: Nå kan du gå fritt rundt i kunstige miljøer, uten å måtte dulte borti møbler og vegger hjemme.

For mannen i gata

Konseptbilde av tredemøllen.
Konseptbilde av tredemøllen.Foto: Virtuix Omni

Foreløpig er selskapet bak Virtuix Omni sparsommelige med informasjon om den nye duppeditten. De lover imidlertid at dette skal være den første gådingsen med kunstig virkelighet som mannen i gata både har råd til og plass til hjemme i stua eller på hobbyrommet.

Enheten ser ut som et leketøy for små barn, som hjelper dem med å stå oppreist. Denne sammenligningen er kanskje ikke så dum, ettersom Virtuix Omni lister opp potensielle bruksområder til å blant annet omfatte fysioterapi.

I videoen nederst i saken kan du se en test av en modifisert utgave av spillet Skyrim, der brukeren kontrollerer rollefiguren sin ved å gå rundt i virkelighetens verden.

I tillegg til spill og behandling av pasienter, kan Virtuix Omni også brukes til blant annet virtuelle utgaver av trening, turisme, forretningsmøter, vennetreff, konserter og så videre.

Det er ukjent hva slags hodesett brukeren benytter seg av i testvideoen nedenfor, men opplysninger om dette vil sannsynligvis dukke opp om ikke altfor lenge.

Snart på Kickstarter

Det er som nevnt lite informasjon tilgjengelig om Virtuix Omni per dags dato, men inntil videre kan du sjekke ut den offisielle hjemmesiden.

Tredemøllen skal forøvrig bli lansert som et prosjekt på brukerfinansieringsnettstedet Kickstarter snart.

Høyteknologiske tredemøller kan kanskje kombineres med dette:
Armbåndet som lar deg styre alt »

I videoen nedenfor tester man ut Virtuix Omni på spillet Skyrim. Ta en titt:


(Kilder: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen