Her går det galt for SpaceX-raketten
Teknofil
(Bilde: Skjermdump (YouTube))

Her går det galt for SpaceX-raketten

Eksploderte kort tid etter avgang.

Milliardæren og entreprenøren Elon Musk har store planer om å kolonisere mars, og for å få det til grunnla han romfartsvirksomheten SpaceX i 2002.

Siden den gang har selskapet hatt drøssevis av vellykkede oppskytningsforsøk, hvor prosjektet «Grasshopper» skapte overskrifter da det ikke bare klarte å fly rett opp og stoppe midt i luften, men også lande trygt på bakken etterpå. 

Nå har imidlertid SpaceX fått en kraftig ripe i lakken. Før helgen skulle de skyte opp den nyeste oppfølgeren av Grasshopper-raketten, kalt F9R. Bare minutter etter raketten hadde lettet fra bakken eksploderte den. 

Sprengte seg selv

Mens raketten var i luften skal den ha gjenkjent et avvik i systemet, og rakettens sikkerhetsmekanismer terminerte oppdraget, forteller Spacex i en pressemelding.

«Terminert» betydde i dette tilfellet at raketten eksploderte, og ingen personer skal ha blitt skadet. 

SpaceX forteller videre at før testen ble terminert skal raketten ha holdt helt riktig bane, og forklarer at testen skal ha vært den mest komplekse de har gjort. De vil nå se igjennom all data fra testen før de skyter opp en ny rakett. 

Vil bli først

SpaceX har som mål ha sende opp astronauter til verdensrommet så tidlig som 2017. De er i konkurranse med blant annet Boeing, Sierra Nevada og Blue Origin om å bli den første kommersielle aktøren til å gjøre dette. 

Her kan du se eksplosjonen selv: 

 

Her kan du se hvordan forgjengeren klarte det: 
Se raketten lette og lande vertikalt »

(Kilde: AFP via Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen