Her fyrer han av verdens første 3D-skrevne revolver
Teknofil
(Bilde: James Patrick/YouTube)

Her fyrer han av verdens første 3D-skrevne revolver

Se videoen av det nye 3D-skrevne - og fullt fungerende - våpnenet.

Det ble skapt bølger verden over etter at det Texas-baserte selskapet Defense Distributed demonstrerte verdens første 3D-skrevne pistol i 2013, men siden den gang har den våpenfokuserte 3D-skrivingen ligget noe lavt. Nå er vi imidlertid i gang igjen, for som Digital Trends melder er verdens første 3D-skrevne revolver et faktum.

Det nye våpenet er laget av en ingeniørstudent ved navn James Patrick og er døpt «PM522 Washbear». 

Gammeldags design

Våpenet har et såkalt «pepperbox»-design, det vil si at det har flere roterende løp, i motsetning til det konvensjonelle revolverdesignet hvor en roterende tønne befinner seg bak ett enkelt løp. Dette er et gammelt design som regnes som forgjengeren til de eksisterende revolverne.

Våpenet er fullstendig 3D-skrevet, med et par små unntak.
Våpenet er fullstendig 3D-skrevet, med et par små unntak. Foto: James Patrick/YouTube

Dette betyr altså at våpenet kan avfyre flere skudd etter hverandre uten behov for å lade om, noe som ifølge utvikleren gjør det til det første 3D-skrevne våpenet i sitt slag som er laget med en forbrukerrettet 3D-skriver.

Utvikleren sier at våpenet er 3D-skrevet fra topp til tå, kun med unntak av tennstempelet, som er den delen som antenner selve patronen. Utover dette har Patrick også bygget inn et par metallkomponenter for å tilfredsstille lovens krav om en minimum mengde metall som kan fanges opp av metalldetektorer.

Salongrifle-kaliber

Dette skal imidlertid ikke være en nødvendig del av selve designet. Ellers har revolveren to utskiftbare tønner med plass til henholdsvis seks og åtte patroner. Revolveren benytter det såkalte .22 LR-kaliberet, som er det samme som benyttes i blant annet salongrifler beregnet på jakt.

Det er ennå uvisst hvordan myndighetene vil forholde seg til dette nye, 3D-skrevne våpenet. Som Digital Trends peker på er det ikke bekreftet hvorvidt våpenet oppfyller kravene nedfelt i våpenlovene, til tross for at utvikleren altså skal ha bygget inn det nødvendige metallet.

Patrick har lagt ut alle tegningene og informasjonen på hjemmesiden sin, og selvsagt har han også laget en demonstrasjonsvideo av en ferdig skrevet utgave av våpenet, som tilsynelatende fungerer ganske så bra. Videoen kan du se under.

Nå har den første 3D-skrevne bilen også kommet: Den kan bestilles allerede neste år »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen