Kan fremkalle film med Lego
(Bilde: YouTube)

Kan fremkalle film med Lego

Oppfinnsom fotograf med fiffig løsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er liten tvil om at det er den digitale teknologien som råder grunnen innen fotografi, men det finnes også dem som for eksempel av nostalgiske årsaker fremdeles sverger til analog fotografering.

Et av de mer «brysomme» aspektene ved analog teknologi er jo fremkallingen av filmen, men i den forbindelse finner folk stadig opp nye metoder som gjør prosessen mer effektiv.

LEGO til unnsetning

Én av dem er en nederlandsk fotograf ved navn Jan van den Broek, som ifølge nettstedet DIY Photography nå har vist frem en ganske så snedig og kreativ måte å fremkalle film på.

Van den Broek brukte nemlig LEGO-byggesettet kalt Mindstorms til å lage en slags semi-automatisk «fremkallingsmaskin». Mindstorms er et ganske avansert sett, som blant annet består av sensorer, motorer og hjul, og som i tillegg lar seg programmere til å utføre bestemte oppgaver.

Den nederlandske fotografen brukte LEGO-settet til å frakte filmen mellom de fotokjemiske badene, og for å holde kontroll på temperaturen ble det benyttet en vannpumpe og et elektrisk varmejern.

Ikke perfekt

Resulatene skal visstnok ha vært ganske så akseptable, men ifølge oppfinneren av apparatet trenger det litt mer finpuss og eksperimentering for å blant annet få timingen riktig, da noen av negativene ikke endte opp helt tilfredsstillende.

Fotografen laget en liten film som viser LEGO-fremkalleren i aksjon, slik at du selv eventuelt kan ta stilling til om idéen har noe for seg. Videoen kan du se under.

Er du interessert i gamle fototeknikker? I USA har en 1800-tallsteknikk nå vendt tilbake »

(Kilde: DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen