Her forklarer Microsoft hvordan kvantemaskiner fungerer
(Bilde: Microsoft/YouTube)

Her forklarer Microsoft hvordan kvantemaskiner fungerer

Laget video som forklarer teknologien enkelt.

Det er mye i teknologiens verden som er vanskelig å begripe fullt ut. Da er det jo fint at det finnes mennesker som påtar seg å forklare ting på en så lettfattelig måte som mulig i videoformat, noe som sist ble gjort i forbindelse med superstoffet grafén.

De mystiske kvantedatamaskinene, som blant andre Google har satstet tungt på, har også fått mange til å klø seg i hodet når det gjelder den konkrete virkemåten.

Microsoft trår til

I fjor dukket det riktignok opp en video som søkte å forklare hvordan kvantedatamaskiner fungerer, men som nettstedet GigaOM har snappet opp har selveste Microsoft nå kastet seg på banen med sitt eget pedagogiske fremstøt.

Selskapet, som ennå ikke har markert seg som en forkjemper for denne teknologien, har nemlig sluppet en YouTube-video med tittelen «Quantum Computing 101», som beskrives som en introduksjon til kvantedatamaskiner.

Videoen er tilsynelatende produsert som et ledd i å skape oppmerksomhet rundt Microsofts pågående kvanteforskning ved sin såkalte Station Q-avdeling. Klippet fokuserer blant annet på hvordan kvantepartiklenes «superposisjon» utnyttes til å skape informasjonsenhetene i kvantedatamaskinene, det som kalles «qubit».

Quantum Computing 101 varer kun i tre og et halvt minutt, og kan helt sikkert lære deg et og annet om kvanteteknologien. Du ser filmen under.

Det er fremdeles Windows som er viktgist for Microsoft:
Nå er det bekreftet at det blir én Windows til mobil, nettbrett og PC »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen