Her flyr pelikanen med et GoPro-kamera på nebbet
(Bilde: GoPro/YouTube)

Her flyr pelikanen med et GoPro-kamera på nebbet

Se den fascinerende videoen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dyr som kommer i nærkontakt med videokameraer kan avstedkomme mange serverdige klipp, som med fuglen som filmet en pingvinkoloni fra luften eller den svære blekkspruten som ble i overkant nysgjerrig på to undervannsfotografer.

Nå melder nettstedet Gizmodo om en ny video regissert av dyreriket, med et både naturskjønt og rørende innhold.

Bakgrunnen for videoen er at en stor fugl tilhørende arten hvitpelikan for noen måneder siden kavet seg i land ved den såkalte Tanganyikasjøen i det afrikanske landet Tanzania, etter å ha blitt separert fra flokken sin etter en storm.

Filmet første flyturen

Pelikanen, som har et vingespenn på over tre meter, hadde mistet evnen til å fly etter strabasene, men takket være innsatsen til noen vennligsinnede beboere i området kom den digre fuglen på vingene igjen etter noen ukers trening.

Dette øyeblikket valgte beboerne å fange på film, og festet et actionkamera av typen GoPro Hero 3 på nebbet til pelikanen. Resultatet ble en to minutter lang vakker video av strandlinjen ved Tanganyikasjøen fra ekte fugleperspektiv.

GoPo brukte like godt videoen som en reklamefilm for actionkameraet på sin YouTube-kanal, og i skrivende stund har videoen kommet opp i hele 770 000 visninger kun fire dager etter publiseringen. Klippet kan du se under.

Er det vanskelig å få stabile bilder med GoPro? Denne enkle teknikken kan hjelpe deg »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen