Fra en vei i Østerrike.
Fra en vei i Østerrike. (Foto: REUTERS/Michael Dalder)

Her får elbiler kjøre fortere enn andre biler

Prioriterer elbilene på dager hvor luftforurensingen er høy.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Elbileiere i Østerrike kan glede seg over en ganske uvanlig fordel myndighetene har iverksatt. Landet øker nå fartsgrensen for elbiler i perioder hvor det er dårlig luftkvalitet, melder Electrek

Foreløpig vil elbilene bare kunne kjøre raskere enn fossilbiler på en spesifisert strekning på 440 kilometer av landets motorveier.

Insentivet er en av tre nye endringer som landets regjering nå innfører som i et ledd å gjøre det endret mer attraktivt å kjøre miljøvennlig. 

Får kjøre 30 km/t fortere 

Det er nemlig slik at landet per i dag reduserer hastigheten til 100 km/t på enkelte strekninger av sine motorveier, når det er perioder med høy forurensing i luften. 

Med det nye insentivet skal alle som har en elbil få lov til å kjøre i 130 km/t under disse periodene. Bilister med tradisjonelle forbrenningsmotorer må holde seg til 100 km/t. 

Samtidig så åpner også landet for kjøring av elbil i kollektivfelt rundt om i landet, samt at de også ønsker å promotere for gratis parkering til alle som har elbil. Dette er fordeler norske elbileiere kjenner godt til.

Ifølge Wikipedia utgjorde antall biler som kunne kobles til strøm (plugin) rett over to prosent av det totale bilsalget i landet i 2017. Til sammenligning var det tilsvarende tallet her på berget nesten 40 prosent. 

Det skjer mye på elbil-fronten om dagen:
Svenske forskere mener du kan bruke karosseriet som batteri »

(Kilde: Electrek

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen