1151 mennesker skal være presset inn i dette bildet. Men er de gjenkjennelige? Ikke med denne oppløsningen, iallefall!
Teknofil
1151 mennesker skal være presset inn i dette bildet. Men er de gjenkjennelige? Ikke med denne oppløsningen, iallefall! (Bilde: Microsoft)

Her er verdens største selfie

Hele 1151 gjenkjennelige mennesker fikk plass i bildet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ettersom mobiltelefonene har utviklet seg, har de fått stadig flere bruksområder. Det gjelder også frontkameraet, som kanskje en av de mest brukte enkeltkomponentene i moderne smarttelefoner. Grunnen til dette vant konkurransen om å bli årets nyord i 2013, og vi snakker selvfølgelig om ordet «selfie».

Gigant-selfie

Selv om Oxford Dictionaries, definerer ordet som «...et bilde som en tar av seg selv, typisk med en smarttelefon eller et webkamera, og laster det opp på et sosialt medium...», kan bildet gjerne inneholde andre også.

Det beviser iallefall Microsofts Bangladesh-divisjon ifølge PhoneArena med sin nye rekordselfie, der hele 1151 gjenkjennelige mennesker kan sees.

Bilde av Lumia 735. Lumia 730 ser identisk ut, og skiller seg bare fra førstnevnte ved at den har plass til to SIM-kort men mangler 4G-støtte.
Bilde av Lumia 735. Lumia 730 ser identisk ut, og skiller seg bare fra førstnevnte ved at den har plass til to SIM-kort men mangler 4G-støtte.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Bildet ble tatt med Microsofts nye mobiltelefon, Lumia 730, og det er det en god grunn til. Telefonen kommer med velvoksne 5 megapiksler på fremsiden, men aller viktigst av alt med en vidvinkellinse. Det var dette som gjorde det mulig å presse så mange mennesker inn på ett bilde. 

Her i Norge ser vi nok muligens aldri Lumia 730, men derimot får vi nok se Lumia 735. Dette er i praksis samme telefon, men med 4G-støtte og plass til bare ett SIM-kort.

Oppdatert: Microsoft fikk ikke beholde tittelen for verdens største selfie så veldig lenge. En forsamling på 2000 rabbinere hadde visst samme idé, og tok over helgen en diger selfie av seg selv

Er du glad i selfies, men vil ikke ha en Lumia 730?
Dette mobilstativet er en gave til selfie-generasjonen »

(Kilde: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen