(Bilde: Eizo, Hardware.no)

– Her er verdens første spillskjerm med 240 Hz

Eizo lanserer dedikert spillskjerm med 120 Hz frekvens – ganger to.

Eizo har nå sluppet skjermen Foris FG2421, som kan stille med relativt freske spesifikasjoner. Det som kanskje er mest spesielt er frekvensen, som Eizo oppgir til 240 Hz.

Skjermen er på 23,5 tommer, og gir deg den klassiske oppløsningen 1920 ganger 1080 bildepunkter. Panelet er at VA-typen, og byr på en grå-til-grå responstid på fem millisekunder. Kontrastraten er oppgitt til 5000:1, mens lysstyrken ligger på 400 cd/m2.

Av tilkoblinger finner vi HDMI, DisplayPort og DVI-D. Eizo har også puttet på et par USB-porter, slik at de som liker å koble til minnepinner eller musen sin rett i skjermen kan gjøre det.

240 Hz, eller?

Eizo oppgir at skjermen har en frekvens på 240 Hz, men om dette stemmer kan diskuteres. Panelet i seg selv har "bare" 120 Hz, men Eizo har benyttet seg av  2D Lightboost-teknologien, og gitt pakkeløsningen navnet Turbo 240.

Det hele går ut på at det vises svarte bilder mellom den vanlige oppfriskningen på 120 Hertz. Dermed får du på en måte 240 bilder i sekundet, uten at det er noen bildeinformasjon fra skjermkortet i mer enn halvparten.

Resultatet skal uansett være at objekter beveger seg silkemykt over skjermen, og dette er også litt av prinsippet bak Nvidias nye G-sync-teknologi.

Blir dyr

Prisen er godt voksen, 4575 kroner er veiledende utsalgspris her i Norge. Likevel regner vi med at det blir en grei sak å finne denne til en rimeligere penge. Tilgjengeligheten skal være fra og med i dag.

Vi har skjermen inne til test, og hele testen legges ut i ettermiddag. Resultatene så langt ser svært spennende ut.

Du trenger ikke kjøpe ny skjerm for å nyte godt av Lightboost, vi viser deg hvordan du får Lightboost på en støttet skjerm » (Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen