(Bilde: Solid Concepts Inc. / YouTube)

Her er verdens første 3D-printerpistol av metall

Plastpistolene får konkurranse.

Cody Wilson og Defense Distributed ble verdenskjente etter å ha produsert verdens første 3D-skrevne håndvåpen. Den gangen dreide det seg imidlertid om plast og et våpen som gikk i stykker relativt fort, men nå har det uunngåelige skjedd: Verdens første metallbaserte 3D-printerpistol er offisiell.

Det er selskapet Solid Concepts som står bak det metalliske våpenet, som i bunn og grunn er en kopi av M1911 – en pistol som ble brukt i det amerikanske militæret mellom 1911 og 1985. Hensikten med våpenet er å vise at teknologien har kommet så langt at 3D-printing med metalldeler er mulig, og at resultatet er solid.

Ikke for hvem som helst

Solid Concepts understreker at selskapet har lisens til å produsere våpen, og det ikke er enkelt å 3D-skrive ut en skyter. For det første har virksomheten benyttet seg av en svindyr industriprinter, og for det andre er det erfarne eksperter som har stått bak produksjonen.

Den 3D-skrevne utgaven av M1911 består av over 30 individuelle deler av blant annet rustfritt stål, og har allerede gjort det godt i felttester – inkludert noen fulltreffere på en blink fra 27 meters avstand.

Plast er passé:
Det 3D-printede våpenet kommer om to uker »

(Kilder: Solid Concepts via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen