Her er vårkolleksjonen til Silverstone

Her er vårkolleksjonen til Silverstone

Kabinettprodusenten viser frem godbitene som kommer.

Hardware.no/Hannover: Kabinettprodusenten Silverstone viste frem en rekke nye kabinetter og et par spennende løsninger på årets CeBIT-messe.

FT03 til venstre, FT03 Mini til høyre
FT03 til venstre, FT03 Mini til høyre
Et nakent FT03 mini
Et nakent FT03 mini
Silverstones nye strømforsyninger
Silverstones nye strømforsyninger

Én av nykommerne, som ble vist frem for første gang på CES-messen i januar er FT03 mini. Dette er en krympet versjon av FT03, som vi har testet tidligere.

– Kabinettet er i stor grad et Sugo SG07 snudd på hodet. På den måten har kabinettet et veldig lite fotavtrykk, forteller Tony Ou, markedsorganisator hos Silverstone.

– Her har du plass til mini ITX-hovedkort, én 3,5"-harddisk og to av 2,5"-typen. For første gang leverer vi ikke et slikt kabinett med strømforsyning, så man må selv kjøpe en SFX-enhet, sier han.

Kabinettet er laget av aluminium. Du kan ta av alle sidekantene, på den måten får du enkelt tilgang til hele maskinen, noe kan være spesielt nyttig når du skrur sammen maskinen.

– Vi regner med at kabinettet vil komme på markedet i månedsskiftet mellom april og mai. Prisen vi foreløpig ikke helt sikre på, men den vil koste mindre enn dagens FT03 som ligger på 120 Euro, forteller Tony.

Vil gjøre strømforsyningene mindre

Siden Silverstone denne gangen har skippet strømforsyningen i dette mini-kabinettet, har de ikke uventet nok én ny modell du kan kjøpe i tillegg.

SFX-strømforsyninger finnes det få av, men enda færre har modulære kabler. Det har Silverstone fått klemt inn i sin nye 450-watter. Strømforsyningen skal komme med rikelige mengder kontakter, og er attpåtil gull-sertifisert av 80 plus-direktivet.

– Hovedfokuset vårt nå ligger ikke lengre på å gjøre strømforsyningene mer effektive og bedre. Det har vi klart, men nå ønsker vi å gjøre de gode strømforsyningene fysisk mindre, sier Tony.

– ATX-standarden sier at en strømforsyning skal være 14 cm lang, men for å få på plass det som kreves for å lage de beste strømforsyningene har denne lengden sklidd helt ut til 22 cm.

– Vi har nå klart å lage en 650 W-modell (bildet), som har gullsertifisering fra 80 plus og som er modulær. Og det uten at lengden er over 14 cm, sier Tony.

– Større kabinett er bedre

GD07B
GD07B
Tony Ou viser frem den nye lagringsbrønnen
Tony Ou viser frem den nye lagringsbrønnen
Barnesikringen ligger nederst til høyre
Barnesikringen ligger nederst til høyre

Et annet spennende kabinett selskapet kunne vise frem, er en ny modell for fullverdige stue-PC-er. Den heter GD07B, og er et helt enkelt og stilrent kabinett med plass til det meste.

– Ingen lager flere HTPC-kabinetter enn oss, sier Tony, og viser til at produktlinjen deres for tiden består av 27 modeller.

– Vi har da sett at det er det de store modellene det går mest av. Større er bedre i markedet der kundene skal bygge stue-PC-en sin selv, sier Tony.

Kabinettet kommer med flere vifter som sørger for at det til en hver tid er overtrykk i kabinettet. På den måten vil støv holdes helt ute. Den nye modellen kommer med en helt slett front, som kan vippes ned for å få tilgang til optiske enheter og diverse andre funksjoner.

– Bak dekselet kan du låse oppstartsknappen, slik at for eksempel hverken du eller barna dine skal kunne slå av eller på maskinen ved et uhell. En liten dimmer på undersiden lar det også senke styrken eller slå av indikasjonslyset i front, om du ser på dette som forstyrrende, sier Tony.

Han viser også stolt frem den nye komponentrammen som sitter på innsiden av kabinettet. Denne kan huse fire 5,25"-enheter og fem av 3,5"-typen. Det smarte her er at måten den er konstruert på gjør at det er plass til selv de lengste skjermkortene på markedet.

– Andre løsninger krever at du må fjerne et helt bur for harddisker for å få plass til store skjermkort. Da kan du raskt minste tre til fire plasser. Men her trenger du bare å flytte den éne harddisken som kommer i veien for skjermkortet, sier Tony.

Han kan videre fortelle at Silverstone satser på at kabinettet kommer på markedet tidlig i april, med en prislapp på rundt 120 Euro.

Satser på spillere

Silverstones nye kabinett for spillere
Silverstones nye kabinett for spillere

Silverstone har gjort seg kjente ved å produsere stilrene kabinetter av aluminium, men helt bakerst på sin stand kan vi skimte noe helt annet.

– Dette er et kabinett litt utenom det vi normalt lager. Det er kabinett vi har solgt i Kina en stund, med suksess, og vi vurderer nå å slippe det i Europa. Vi viser det frem her for å lufte stemningen litt, sier Tony.

Modellen heter RL01, og er en del av deres «Red Line»-serie. Det bærer et noe sprekere design med detaljer i rødt, og benytter blant annet plast og stål i front. Monteringen av komponenter i kabinettet kan skje delvis uten verktøy.

– Vi satser på at den kan lanseres i april, og vi tenker oss at prisen kan ligge rundt 40 – 50 Euro.

De flere bilder av samtlige produkter i galleriet under.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen