Her er ukens smarteste mobiltriks

Her er ukens smarteste mobiltriks

Få bedre lyd på mobilen, og lær hvordan du får iPhone-bildet på TV-en.

I vår nye brukertipsspalte presenterer vi hver dag et smart triks som gjør at du får mer utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Vi tar med både enkle og avanserte tips, og oppsummerer i slutten av hver uke de mest leste tipsene. Har du gode tips du vil dele med andre? Bruk kommentarfeltet under artikkelen, eller send en e-post til tips@amobil.no

Mange av tipsene vi presenterer denne gangen ligger hos vårt søsternettsted Mobilen.no, men fra og med neste uke kommer vi med daglige tips også her på Amobil.no.

Dette er de mest leste tipsene fra uken som gikk:

1. Vis iPhone-bildet på TV-en

Noen ganger kan det være praktisk å kunne vise frem bilder eller videoer på TV-en, i stedet for på den lille mobilskjermen. På iPhone og iPad er det to måter å gjøre dette på – enten med eller uten kabel.

Her finner du oppskriften på hvordan du viser skjermbildet på TV-en

2. Bruk smarte tastesnarveier på mobilen

Hvis du skal skrive flere store bokstaver etter hverandre i en SMS eller en e-post, er det ganske tungvint å måtte trykke Shift-tasten før hver eneste bokstav. De fleste mobiltelefoner skifter nemlig automatisk tilbake til små bokstaver, etter at du har skrevet den første store bokstaven.

Det er imidlertid enkelt å "låse nede" Shift-tasten på mobilen, på samme måte som Caps Lock-tasten på et PC-tastatur fungerer.

Her kan du lese hvordan du gjør det

3. Få bedre lyd ut av mobilen

Du har sannsynligvis en telefon som kan spille musikk. Det fins knapt telefoner i butikkene som ikke har denne funksjonen innebygget. Likevel er det ikke alle som er spesielt gode på det, og alle kan gjøres bedre ved enkle grep.

Her kan du lese hvordan du får bedre lyd i mobilen

Flere smarte triks:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen