Her er ukens nye nettspill
Teknofil

Her er ukens nye nettspill

Vi har plukket ut gullkornene du ikke bør gå glipp av.

Denne uken har vi fått flere spennende spill. På Wii U har endelig Zen Pinball 2 dukket opp, mens PC-eiere kan kose seg med indieperler som Proteus og Antichamber.

Nintendo

Denne uken har Nintendo bare ett spill å by på, men det er til gjengjeld en etterlengtet tittel. Zen Pinball 2, for Wii U, er en flipperspillsimulator som skilter med lekker grafikk og avansert ballfysikk. Som på de øvrige plattformene spillet har kommet til, er grunnspillet gratis. Det du betaler penger for er selve brettene, og heldigvis kan du teste demoer av dem før du velger å punge ut.

Skulls of the Shogun.
Skulls of the Shogun.

Xbox 360

Ukens lansering på Xbox Live Arcade er Skulls of the Shogun, et turbasert strategispill satt til en merkelig tilværelse etter døden. Du må lede spøkelsessamuraier, magiske monker og mye mer for å skaffe deg shogun-enes mystiske hodeskaller. Enspillerkampanjen skal vare i cirka 15 timer, og når du er lei av den kan du spille mot opp til tre andre spillere, enten lokalt eller over nettet.

Dokuro.
Dokuro.

PlayStation Network

Denne uken kan Sony blant annet skilte med et par nye Vita-spill. Dokuro er et sideskrollende plattform/hjernetrimspill der du spiller et skjelett i en mørk herres tjeneste. En dag blir du forelsket i en vakker prinsesse han har kidnappet, og bestemmer deg for å redde henne. Uheldigvis er hun like dum som lemen-folkene i Lemmings, og labber rett frem samme hva hun støter på. Du må passe på at hun ikke støter på noe farlig.

Let's Fish: Hooked On.
Let's Fish: Hooked On.

Let's Fish: Hooked On er noe helt annet, nemlig et fiskespill. Ta kontroll over en av flere animefigurer, velg riktig agn og gjør det du kan for å få en rugg på kroken. Spillet har en historiedrevet kampanje, fire moduser og bruker selvsagt flere av konsollens unike funksjoner.

GTA: Vice City.
GTA: Vice City.

Det har også kommet en bråte PS2-spill på PSN denne uken, men flesteparten er av ukjente årsaker ikke tilgjengelige her til lands. Av de vi får er nok GTA: Vice City den største nyheten — det klassiske gangsterspillet satt til Rockstars svar på åttitallets Miami. De andre utgivelsene er Donald Duck PS2 Double Pack og Rollercoaster World.

Stikk innom PlayStation-bloggen for å se resten av ukens PSN-utgivelser, som inkluderer flere spennende spill også tilgjengelig i fysiske butikker.

Antichamber.
Antichamber.

PC

Som vanlig er det PC-en som skilter med størsteparten av utgivelsene. Vi har plukket ut en håndfull, og starter med Antichamber, et førstepersons hjernetrimspill som elsker å rote med hodet ditt. De M.C. Escher-aktige miljøene er fulle av hemmeligheter og overraskelser, og ting er sjeldent det de ser ut til å være. Spillet bruker skarpe farger og rette linjer for å skape en egen visuell stil. For å hjelpe deg å komme gjennom disse miljøene utstyres du med et slags våpen, som kan skape, manipulere og ødelegge materie.

Retrovirus.
Retrovirus.

Så har vi Retrovirus, et actionspill som følger i fotsporene til Interplay-klassikeren Descent. Her får du frihet til å bevege deg i alle retninger («six degrees of freedom»), og må navigere deg gjennom kompliserte, tredimensjonale miljøer. Handlingen foregår i en virtuell representasjon av et datasystem, og du får kontroll over et antivirusprogram som tilfeldigvis minner veldig mye om et romskip. Målet er å bli kvitt et skummelt virus som har infisert systemet.

Proteus.
Proteus.

For noe langt roligere kan du prøve Proteus, et førstepersons utforskningseventyr. Spillet finner sted på en drømmeaktig øy, og her er poenget bare å utforske. Den eneste måten å påvirke verden rundt deg på er rett og slett ved å være der; miljøene og de fascinerende skapningene i dem vil reagere på din tilstedeværelse på ulike måter. Proteus er et avslappende spill uten utfordringer, og skilter med et dynamisk lydspor som endrer seg basert på det som skjer.

Dungeonland.
Dungeonland.

Sjangerbyksene fortsetter, og neste spill på listen er Dungeonland. Dette er et hugg-og-slå-actionspill hvor man tar turen gjennom den sadistiske fornøyelsesparken til skurken The Dungeon Master. Her er fokus på samarbeidsspill for opp til fire spillere. Dere kan velge mellom tre klasser (tyv, magiker og soldat), og må slå dere gjennom fargerike miljøer. En artig vri er at du også kan spille The Dungeon Master selv, og utfordre vennene dine.

Gratisutgivelser

Global Game Jam gikk av stabelen forrige helg, og resultatet var fem tonn spill som alle kan lastes ned eller spilles gratis. Kort fortalt var det en konkurranse der spillutviklere fra hele verden — inkludert Norge — satte sammen spill basert på et tema valgt av arrangøren. Skal vi dømme etter antall oppslag i etterkant av konkurransen, må Surgeon Simulator 2013 utpekes som en vinner. Dette absurde spillet gir deg rollen som en (tydeligvis dritfull) kirurg.

The Great Work.
The Great Work.

Den svenske indieutvikleren Nifflas, kjent for Knytt-spillene, har lansert et nytt spill. Det heter The Great Work, og ble utviklet for en dokumentarfilm om en suksessrik IT-selger som bestemte seg for å bli alkymist på heltid. Spillet er et todimensjonalt plattformspill der du må utforske store, åpne og stemningsfulle miljøer.

Det får holde for i dag. Hvis du vil ha flere gode tips kan du titte på vår sak om årets beste teknologikjøp, hvor vi tar for oss alt fra spill til mobiler og datadingser.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen