FORUM: Her er ukens høydepunkter fra forumet
Forum
(Bilde: iStockPhoto/Diskusjon.no/montasje)

Her er ukens høydepunkter fra forumet

På Diskusjon.no snakkes det om både nettlinjer, Android-menyer, Akams "Aprilfest", en utleierkonflikt og sjekking.

Norges nest største diskusjonsforum, Diskusjon.no, har mye spennende å by på. I denne ukentlige spalten trekker vi frem noen av de mange temaene som blir tatt opp av forumbrukerne.

Funnet en god forumtråd? Tips Forum-redaksjonen

Her trekker vi frem en miks av forumtråder som har gjort Diskusjon.no til et spennende nettsted å besøke i uken som gikk:

"Er Android egentlig så rotete?"

Forumbruker Open-Source hevder at Googles Android har fått et ufortjent rykte på seg for å være rotete, sammenlignet med Apples iOS eller Microsofts Windows Phone. Med skjermbilder og forklaringer prøver forumbrukeren å overbevise om at det ikke er tilfellet. Han legger ikke skjul på at han selv foretrekker Android og at han har en krystallklar agenda med innlegget sitt. Dette har skapt debatt i forumet, men vi mistenker at en del iPhone-fans ikke har følt for å kaste seg til de blodtørstige løvene i akkurat denne tråden. Avstemningen om hvilket OS som er mest rotete kan kanskje tyde på det.

Se alle reaksjonene i forumet

Foto: Diskusjon.no
Prøvd ALT...?
Prøvd ALT...?Foto: iStockPhoto

Sjekk sjekkebloggen!

På Diskusjon.no har du anledning til å skrive blogg, og det er nettopp det forumbruker EKD har gjort. Temaet er sjekking. Bloggeren oppgir at han jobber for en betalt dating-tjeneste som coacher menn i å bli mer attraktive for kvinner. I innleggene kommer EKD med gode råd for blant annet å bli attraktiv, utvikle sosial intelligens, utstråle selvtillit og vise lekenhet. Selv om det står en kommersiell aktør bak bloggen, er disse tipsene gratis.

Sjekk sjekkebloggen på Diskusjon.no


NetCom-veteran blogger om mobiltelefoni

En annen blogg du finner i forumet er "The world according to mia_tuk". Bloggeren har lang fartstid fra mobilselskapet NetCom, og sitter inne med mye kunnskap om hvordan den norske mobilbransjen fungerer. I bloggen får du både anekdoter fra fortiden, og mia_tuks betrakninger om nye mobiltelefoner, mobilnettene, innholdstjenester og mye mer. Bloggen er godt skrevet, og historiene hans er veldig interessante for den som interesserer seg for mobiler og mobiltelefoni.

Her finner du "The world according to mia_tuk"

Har du tips til en god forumtråd? Send en mail til Diskusjon.no-redaksjonen!

Hvorfor velge Wii U?

Nintendos spillkonsoll Wii U har tilsynelatende ikke fått den oppmerksomheten utgiveren håpet på. Derfor har de i det flere ser som en desperat opplysningskampanje nå laget "flyers" som beskriver forskjellen mellom den nye konsollen og forrige generasjons Wii. Dette fikk forumbruker 64Zombie til å konkludere med at Nintendo var på hell. Han tror det er best å vente på neste PlayStation- eller Xbox-konsoll. Kjør debatt.

Hvilken "neste generasjon"-konsoll kommer du til å velge?

Synes du Wii U er verdt å satse på?
Synes du Wii U er verdt å satse på?Foto: Hardware.no

Kan du tvinge Telenor til å tilby ADSL i grisgrendte strøk?

Flere forumbrukere klager på at de ikke får bredbånd der de bor, eller at hastighetene er for dårlige. En diskusjon om ustabile nettlinjer utartet seg til å bli et spørsmål om Telenor indirekte er lovpålagt å tilby ADSL, ettersom de er lovpålagt å tilby telefoni. En teori var at man kunne bestille analog fasttelefon i grisgrendte strøk, og etter at Telenor hadde strukket kabelen bestille ADSL. Hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel det, og forumbruker Ginecólogo Necrolamedor tok seg til slutt bryet med å spørre Telenor direkte om dette var mulig. Det var det ikke.

Les hvorfor i denne diskusjonstråden

Elleville erstatningskrav mot ung leietaker

Slik ser standardskjemaet for en forliksklage ut.
Slik ser standardskjemaet for en forliksklage ut.Foto: Forliksraadet.no

Forumbruker AnonymDiskusjon forteller i et innlegg på Diskusjon.no om at vedkommende blir presset av utleier til å betale hele depositumet og mer til ved utflytting fra en hybel. Årsaken skal angivelig være at hunden til studenten hadde tisset inne tre ganger og forårsaket urinlukt i leiligheten. Husdyr var tillatt. Huseier hevder imidlertid at det koster minst 17.000 kroner å bli kvitt lukten. Forumbrukeren forteller at det også nylig hadde vært en lekkasje i hybelens avløpsrør.

På Diskusjon.no har flere kommet med råd om hva de synes forumbrukeren bør gjøre, og de aller fleste synes det virker som om utleier prøver å presse studenten for penger med en særdeles tynne argumenter. Som pressmiddel har dessuten utleier gitt leietaker et "tilbud" med frist til mandag, før prisen eventuelt stiger ytterligere.

Har du noen gode, konkrete råd til forumbrukeren?

Les også: Se hva vi fant i forumet forrige uke

Aprilfest blant Akambrukerne

Fotoentusiastene som leser Akam.no er ofte ekstremt aktive også på forumet. Her laster de opp flotte bilder, gir tilbakemeldinger til andre og ikke minst deltar i de mange arrangementene og konkurransen som ildsjelene setter i gang. Nå er det april, og i den anledning har vi fått tips om at det er klart for "Aprilfest," en årlig markering av at våren er i anmarsj.

Deltakerne velger sin egen "personlige utfordring", som eksempelvis kan være å bare ta makrobilder eller bare ta bilder i eget nærmljø, samt velge et egnet deltakernivå mellom "hardcore" og "pingle" (antall bilder du må laste opp).

"Tanken er at du skal utfordre deg selv slik at du lærer mer om fotografering generelt, og blir bedre kjent med foto-utstyret ditt," skriver trådstarter tomsi42.

Se alle reglene for Aprilfest 2013 her

Nå er konkurransen godt i gang, og i galleriet under kan du se noen av bidragene som har kommet inn så langt:

(Bilde: @Rowdy YatesJPG)
(Bilde: @pybalto)
(Bilde: @Kjetil-H)
(Bilde: @BjornAgeS)
(Bilde: @BjerkneZ)
(Bilde: @Anew)
(Bilde: @Andreasfe)
(Bilde: @tomsi42)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen