Her er ukens beste mobiltips

Her er ukens beste mobiltips

Lær hvordan du får påskeunderholdningen på plass på mobilen og hvordan du gjør mobilen raskere.

På Amobil.no plukker vi ut ett smart tips hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Noen av tipsene er enkle, noen avanserte – noen er ting du kanskje egentlig visste, men hadde glemt. Her er tipsene fra uken som gikk.

Legg bokmerkene på Hjem-skjermen

De fleste har noen nettsteder de bruker oftere enn andre. Da kan det være praktisk å slippe å først starte opp nettleseren, og så enten taste inn URL-en til nettstedet eller velge det fra en liste over bokmerker. Ett trykk er bedre enn tre!

Les hvordan du oppretter snarveier til bokmerkene her

Slik får du påskeunderholdningen på mobilen

Podcaster er lyd- eller videoopptak som kan abonneres på via en RSS-leser. Populære radioprogrammer, som Radioresepsjonen, Misjonen med Antonsen og Golden eller Hallo i uken er eksempler på noe som kan lastes ned i podcast-format.

For deg som aldri før har benyttet deg av slike podcaster, eller har plassert dem bakerst i glemmeboken, har vi laget en rask guide til hvordan du kommer i gang.

Slik blåser du liv i podcastene

Slik blir Galaxy S II raskere igjen

Er du en av de mange tusen som har Samsungs flaggskip fra i fjor, Galaxy S II, har du kanskje ventet lenge på oppdateringen til Android 4.0. Oppdateringen kom nylig, men den kom ikke helt uten komplikasjoner. Mange har opplevd at telefonen er blitt tregere og har fått dårligere batterilevetid.

Her finner du nødhjelp til deg som har oppradert til Android 4

Bruk GPS-koordinater i Google Maps

Enten du bruker Google Maps på en Android-telefon eller på iPhone, er det mulig å søke etter bestemte GPS-koordinater. Det kan være praktisk hvis du vet koordinatene til et sted, men ikke nøyaktig hvor på kartet det er.

Noen ganger kan det også være praktisk å kunne finne GPS-koordinatene på et Google-kart på PC-en, og så kunne ta vare på koordinatene for å senere kunne legge den inn i en kart-app på mobilen, eller i GPS-en i bilen.

Slik bruker du GPS-koordinater i Google Maps

Slik overlever mobilen på påskefjellet

I disse dager pakker store deler av befolkningen ullsokker, ski og appelsiner og reiser på fjellet. Påsken byr imidlertid på mer enn oppløyde skiløyper og malte egg. For eksempel en betydelig økt risiko for å ødelegge telefonen din. Fuktskader er nok den vanligste måten å ta livet av telefonen på, ettersom det er fort gjort å glemme at sol smelter snø.

Se hvordan du beskytter mobilen best

På denne siden har vi samlet flere tips om bruk av mobilen på reise

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen