TEST: Ukens apper til Android, Windows Phone og iOS

Test Ukens apper til Android, Windows Phone og iOS

(Bilde: Shutterstock)

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone.

Panorama-moro

Se for deg at du står og snurrer og knipser som en rabiat fotograf som vil tømme minnekortet uten å bevege seg vekk fra flekken han står på. Slik er det gode sjanser for at du oppfører deg når du har lastet ned panoramabilde-appen Photosynth. Appen krever nemlig det av deg, uansett hvor diskret du har bestemt deg for å være når du begynner.

photosynth_x2.

Overlapping er cluet

Når du starter Photosynth, får du beskjed om å trykke i midten for å begynne, og så beveger du smarttelefonen mot siden og opp og ned for å begynne å ta bildene som skal sys sammen til et panorama til slutt. Du ser hvilke bilder som blir tatt, og hva som mangler. Rammer dukker opp etter hvert og viser deg hvor du skal sikte med smarttelefonen, så tas bildene automatisk. Hvis du velger å ikke peke oppover og nedover iblant, men bare mot siden, vil resultatet være svarte felter oppe og nede i det endelige panoramabildet. Det blir kult, men ikke så bra som når du tar deg god tid og fyller ut feltene oppe og nede i bildet mens du sakte roterer. Noen ganger skjønner ikke kameraet helt hvor du er, spesielt når flatene har lite kontur. Da hjelper du til ved å ta bildet manuelt. Bare husk å overlappe et av de andre – det er cluet. Når du føler at du er ferdig, avslutter du med å trykke på «Finish». Så syr appen bildene sammen. Øvelse gjør mester, og de beste panoramabildene er så godt som sømløse, selv om de er sydd sammen av svært mange bilder.

Før du begynner: Du bør forklare dine nærmeste hva du skal gjøre før du setter i gang med et nytt panoramaprosjekt – for å unngå at de avskriver deg som forrykt. Dessuten vil du nødig ende opp med fotoforbud av din bedre halvdel.

I en egen seksjon i appen kan du se panoramabilder fra hele verden, tatt av Photosynth-brukere, noen mer erfarne enn andre. Sjekk photosynth.net for å bli inspirert!

Til slutt kan du dele bildet på Photosynth, Facebook, Twitter eller via e-post.

Photosynth

Format: Windows Phone og iPhone 
Pris: Gratis

Last ned til Windows Phone »  Last ned til iPhone »

Boblebrowser

Hva er mer irriterende enn at nettleseren stanser opp fordi du har klikket på en lenke som bruker år og dag på å åpne seg? Ok, parkeringsbøter er mer irriterende, men nettventing er uansett veldig plagsomt. Redningen er Link Bubble.

Det  har sikkert noe med bobler å gjøre, tenker du sikkert. Og at alt som har med bobler å gjøre, er topp. Det Link Bubble gjør, er å spare tid for deg.

Når du surfer på nettet og klikker på en lenke, vil Link Bubble åpne en boble som står og spinner på nettsiden. Dette er nettsiden eller videoen du venter på. I mellomtiden kan du fortsette med det du gjorde, som om nesten ingenting har skjedd. Men noe skjer. Link Bubble jobber i bakgrunnen, slik at du kan fortsette med det du holdt på med, som å sjekke Twitter-kontoen, starte andre apper eller skrive e-poster. Du kan plassere boblen hvor du vil på skjermbildet. Den blir liggende øverst uansett. Når lenken er lastet ferdig, kan du velge å la den automatisk vises umiddelbart, eller når det passer deg. Når du trykker på den, dukker det opp en sirkel på venstresiden, f. eks. Chrome, og en sirkel på høyresiden, det kan f. eks. være en funksjon som deler innhold. Du velger mellom de to sirklene ved å dra og slippe boblen på en av dem. En tredje sirkel i bunnen med et kryss på lukker boblen når du slipper den der. Høyre og venstre sirkel kan ha mange ulike funksjoner og laste flere ulike apper. Klikker du på lenken til en YouTube-video på Facebook, vil den åpnes i YouTube-appen i stedet for i en nettleser.

Link Bubble kan settes i strømsparingsmodus og inkognito-modus, og du kan få den til å slette private data. Det eneste som er irriterende, er at appen stadig skryter av hvor mye tid den har spart for deg. Nei, forresten, det hadde vi også gjort.

Link Bubble

Format: Android 
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android »

En gave til ørene dine

Kunne du tenke deg å bruke en app i svarthvitt som kun inneholder småsær popmusikk av Mew, og der du må stå og veive iPhonen som om du leter etter mobildekning over, under og bak deg? Da er Sensory Spaces midt i blinken!

Det er ikke så ofte man finner apper som gjør at man settes i en rolig sinnsstemning, og som krever at du både bruker hodetelefoner og iPhonens innebygde funksjoner for kompass og gyroskop. Det gjør Sensory Spaces.

«Er jeg syrlig? Nei.»

Det danske indiepopbandet Mew, som for et drøyt tiår siden ga ut superhiten «Am I Wry? No», har gått sammen med B & O om å lage en musikkapp som beveger seg ganske langt inn i kunstland. Når du starter appen, får du vite at du skal oppdage lyder som kan være rett foran deg, over deg, til høyre eller venstre, eller bak deg (da dempes lyden litt av ørene dine, ikke sant?). Eller en kombinasjon. Så får du en del oppgaver der du skal finne ut hvor hver lyd kommer fra og peke den veien med iPhonen eller iPaden. Lydene kan være musikk eller naturlyder. Hvis appen syns du har brukt litt lang tid på å finne lyden, får du vennlige hvisketips om riktig retning. Når du har funnet ut nøyaktig hvor lyden kommer fra, får du en pling og en gratulasjon, før det bærer videre til neste lyd. Når du har løst alle oppgavene, får du noen bonusfunksjoner – men disse kan du finne ut av selv, for denne appen må prøves!

Sensory Spaces er en reddende engel i julestria, så å si. Det tar ikke mange minuttene å komme gjennom den, men det er en app du sannsynligvis vil dele med andre. Og hente fram igjen.

Sensory Spaces

Format: iPhone og iPad 
Pris: Gratis

Last ned til iPhone »

Solid action-plattformspill

Dette er et actionplattformspill der du skal skyte en hel haug med fiender, manøvrere i omgivelsene og samtidig passe på at du ikke dør krever presisjon.

Heldigvis er gjengen i Ravenous Games noen av de som virkelig greier å få til gode kontroller på en berøringsskjerm. Random Heroes 3, i likhet med tidligere spill i serien, er en fryd å spille.

Man starter med å få presentert en uviktig og standard historie, men det har egentlig ingenting å si. Her er det kun det som skjer på hvert brett som er viktig. Du starter med en ganske begrenset arsenal med våpen, men etterhvert som du tar livet av fiender får du penger som kan brukes på oppgraderinger. 

Fiendene du møter er varierte og morsomme. I løpet av et brett så må du drepe alle fiendene, komme deg fra A til B innenfor en gitt tid og finne en gjemt stjerne hvis du skal få 3 stjerner. Nivådesignet er bra, og visuelt sett er det gjennomført og fint.

Random Heroes 3 er et meget godt plattformspill, med presise og gode kontroller som fungerer meget godt med berøringsskjerm.

Random Heroes 3

Format: Android og iOS
Pris: 6-7 kroner

Last ned til AndroidLast ned til iOS

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen