TEST: Her er ukens app-anbefalinger

Test Her er ukens app-anbefalinger

(Bilde: Shutterstock)

Anbefalte apper til Android, iOS og Windows Phone

Vi har funnet fire apper du bør prøve.

Reisevisa

Likner du på passbildet ditt, trenger du en ferie, sies det. Og hvis du satset på tropesommerferie i Norge i år, likner du nok fremdeles.

Men det kommer alltid en høstferie, eller en langweekend i Barcelona. Og vil du til Hellas, trenger du ikke lenger tømme minibanken hjemme før du reiser. Det holder at du tar med visakortet. Pluss tannbørsten, og en minitube med tannkrem. Og kanskje appen Visa Travel Tools.

Når du åpner appen og har gitt den de nødvendige tilganger, velger du landet du bor i, samt valutaen. Så får du se været i området rundt deg, og hvor de nærmeste minibankene, eller ATM-ene på godt engelsk, er. Det er også en snarvei til dagens valutakurser i åpningsbildet. I den kan du velge valutaen i landet du er i eller skal til, og ved hjelp av en valutakalkulator kan du regne om alle prisene til norske kroner. Hvis du trenger hjelp til å få brukt opp reisekassen, viser appen deg spesialtilbud i noen storbyer i Europa. Og et svært viktig telefonnummer har en egen snarvei: Nummeret du ringer hvis du har mistet kortet. Det hjelper dessverre ikke å ringe dit hvis kortet er tomt.

En hendig app mens vi venter på dagen da Visa blir en app.

Visa Travel Tools

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Sveipedager

Da julekvelden kom, var kjerringa så uforberedt at det endte med et ordtak. Hadde hun brukt Swipedays, kunne det endt så mye bedre.

En gang i tiden hadde man kalendere som hang på veggen, gjerne store saker, og noen av dem var utstyrt med små, runde, røde magneter som skulle gjøre det helt klart hvilken dag vi hadde med å gjøre. Dessuten skrev vi inn viktige avtaler med en såkalt penn, en slags analog, hånddrevet printer. Nå har man digitale kalendere fra Google, Apple og Microsoft, og med litt flaks hender det at man husker noe iblant.

De norske utviklerne av Swipedays utnytter dette ved å lage en app som skal få deg til å huske allslags bursdager, møter, bryllupsdager, søknadsfrister og regninger som forfaller. Når du åpner appen og legger til en påminnelse, er standardoppsettet at du skriver inn dagen da ting skjer, og så vil appen gi deg en påminnelse to dager før, dagen før, to timer før og ved angitt klokkeslett, som er klokka 15, hvis du ikke angir noe spesifikt. Bursdager annonseres en uke før, så du rekker å kjøpe gave. Husk at det er de som ikke er på Facebook som tar det tyngst når ingen husker bursdagen deres! Du kan legge til notater og dele hendelser. Når du har skrevet inn noen varsler, kan du kjapt sjekke dem ved å sveipe dem, eller velge å se dem i en liste.

Swipedays fins også for Apple Watch.

Swipedays

Format: iPhone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone »

YouTube for Windows Phone

Det har gått drøyt ti år siden YouTube startet opp, men Windows Phone har fremdeles ikke fått en offisiell YouTube-app. Så kom Perfect Tube!

Hva trenger du egentlig annet enn en YouTube-app som fungerer ypperlig, der du kan logge deg inn med kontoen din, velge mellom massevis av forslag og kategorier, abonnere på kanaler og søke på hva du vil? Et liv, sier du kanskje, men nå handler det om YouTube! Og Perfect Tube.

Når du starter appen, får du se en vertikal liste over hva som er mest populært. Denne uka var det noen som gifta seg i Ålesund som lå på topp, men for en gangs skyld var det ikke John Arne Riise som venta ved alteret. Du kan sveipe inn en liste med kategorier fra venstre, og her finner du alt fra humor, film, animasjon og spill til utdanning, teknologi og selvsagt…katter! Vel, de ligger under kategorien kjæledyr og dyr. Du kan laste opp egne videoer og åpne lenker direkte i appen. 

Perfect Tube er muligens ikke perfekt, men den fungerer svært godt, og er muligens den beste YouTube-appen for Windows Phone for øyeblikket.

Perfect Tube

Format: Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Windows Phone »

Stopp sulten

Don't Starve er et flott spill fra Klei Entertainment som kom for første gang på PC for drøyt 2 år siden. Nettbrettversjon er det samme spillet, der du også får med alle tilleggspakker som har kommet.

Her slippes du ned i en vilkårlig generert verden, tilsynelatende helt alene. En skummel mann dukker opp og forteller deg at du kanskje burde finne noe å spise før det blir mørkt. Hva du gjør fra der er helt og holdent opp til deg.

Du må samle sammen mat og alt annet du måtte trenge. Pinner og stein kan du bygge om til øks eller våpen, eller du kan kombinere det med gress og lage deg et lite bål. Og du trenger helt klart en lyskilde, for du vil ikke bli sittende i nattens mørke uten lys. Da kommer det nemlig monstre som tar deg.

Hver dag handler om å samle sammen nok ressurser slik at du kommer deg til neste dag, og greier å utforske enda litt mer av landmassene rundt deg. Det er mye å finne, mange ulike ting å bygge og en ganske morsom historie å utforske etter hvert.

Kontrollene og grensesnittet er smart tilpasset berøringskjerm, og spillet kjører helt uten problemer.

Don't Starve: Pocket Edition

Plattform: iOS
Pris: 49 kroner

Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen eller nettbrettet ditt

Sjekk alle våre app-anbefalinger på denne samlesiden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen