TEST: Her er ukens anbefalte apper
Test

Her er ukens anbefalte apper

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fly og bli vis

 

 

Kunne du tenke deg at kaptein Larsen ga mer info på høyttaleren enn «Vi flyr nå over Bratislava»?

 

Endelig får vi fikle med smarttelefonen i lufta, men det er tryggest å laste ned det meste du trenger på forhånd, for nettforbindelsen på fly kan være sketchy i beste fall. GPS-en kan brukes til mer enn å logge usannsynlig raske og luftlinjede "joggeturer" i Runkeeper.

Flyover Country er en app som gjør det mulig å sjekke hva du passerer når du er ute og reiser med fly. I luften har du god tid til å fordøye informasjon om landene du passerer i vanvittig fart, mens maten som regel ikke glir ned eller fordøyes i fullt så høy fart. Men det glemmer du mens du sjekker lokasjoner for fossiler, byer, vulkaner, sjøer og fjelltopper.

Når du starter appen, får du en rask innføring i bruk av appen. Turene kan du laste ned på forhånd. Logisk nok skal du angi to punkter på et verdenskart, og deretter velge hvor mye informasjon du trenger. Informasjon om land, fossiler og geodata hentes fra Wikipedia, Neotoma og Macrostrat. Jo mer info, desto større datamengde må lagres. En langtur i Europa krever likevel ikke mer enn knappe 100 MB, så de fleste har plass til en del reiser.

Når du så trykker på papirfly-symbolet, kan du sjekke hva som befinner seg under flyet til enhver tid under reisen. Appen kan også brukes under bil- eller sykkelturer. I så fall endrer du turmodus i menyen, der du også kan slå av eller på GPS-en.

Flyover Country

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »

Den neste appen gir deg pikselert vær!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen