TEST: Her er ukens anbefalte apper

Test Her er ukens anbefalte apper

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper!

Brettferieappen

Rett i forkant av årets ferierush: En svært nyttig ferieapp som i siste oppdatering også er tilpasset Android-nettbrett.

stay_x2.

Nå hagler det med ferier framover, og det eneste som slår selve ferieturen, er planleggingen. Iallfall nesten. Men det krever at man a: Blir enige om hvor man skal, b: Bestiller, og c: Har et planleggingsverktøy man kan ha med seg på turen, for å endre, oppdatere og justere planene underveis. Den norskutviklede appen Stay.com har alt dette og mer til, og nå har de sluppet en oppdatert versjon som er tilpasset Android-nettbrett.

Det betyr langt bedre utnyttelse av skjermen, med mer info per side. Det kan være nyttig, spesielt hvis du har nettbrettet med deg på tur og har bruk for kart. Du får tilgang til over 1000 guider til 150 byer over hele verden, blant annet New York, London, Paris, Barcelona, San Francisco, Tokyo, Bangkok, Hongkong og Oslo. I Oslo hjelper blant annet kafferverdensmester Tim Wendelboe deg med å finne en god kaffekopp. Det gjør han for øvrig i London også, godt assistert av lommekjente fastboende. Og det er først og fremst de fastboendes guider som gjør denne appen unik.

Du kan laste ned offlinekart over byen du skal til, slik at du slipper å koble opp brettet på nettet mens du er der. En vippebryter nederst til venstre i menyen starter nedlastingen, som tar noen minutter per by. Det betyr også at du kan fortsette å planlegge under reisen – med mindre du er på bilferie og sitter bak rattet. Har nettbrettet GPS, vil det også fungere sammen med offlinekartet, uten nettilgang. Når det er sagt, får du også en oversikt over steder der du kan koble deg opp gratis på nett, som på kafeer og museer. Appen er også beregnet på planlegging sammen med andre. Er dere en vennegjeng som skal på tur, kan dere dele info i appen ved at du velger en by, og deretter trykker på Invite-knappen. Da kan du invitere utvalgte Facebook-venner, andre Stay-brukere eller på «gamlemåten», via e-post. Dermed har alle samme guide med seg. Du kan også be om tips fra andre venner via appen.

Stay.com

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »

Den neste appen gir deg skyss!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen