Twitter Music kommer som en nettjeneste og app.
Twitter Music kommer som en nettjeneste og app. (Bilde: Twitter)

Her er Twitters helt nye musikktjeneste

Finner musikken som passer akkurat deg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den siste uken har ryktene svirret om at Twitter ville lansere en dedikert musikktjeneste, bakt inn i sitt sosiale nettverk. Tjenesten har nå blitt lansert, under navnet #Music.

– Mange av de mest fulgte Twitter-kontoene er musikere, og halvparten av Twitter-brukerne følger minst én artist. Det er grunnen til at artister bruker Twitter for å få kontakt med fans, og hvorfor vi ville finne en måte å løfte frem sanger folk tweeter mest om, skriver Twitters Stephen Philips i et blogginnlegg.

Finner musikk for deg

Philips kommer fra den australske musikktjenesten We Are Hunted, som Twitter nylig kjøpte opp. Det er en tjeneste som tilbyr funksjoner for å finne populær musikk basert på trender i sosiale nettverk, og som i dag utgjør #Music.

Twitters nye tjeneste gjør nemlig akkurat det: Ved å se hvem du følger, og hva de snakker om, kan tjenesten hente opp og anbefale musikk du trolig vil like.

Via forskjellige faner kan tjenesten hente frem musikk som er populær akkurat nå, fremadstormende musikk fra ukjente talenter, musikk som er spisset mot dine interesser og sanger som Twitter-brukere hører på og snakker om akkurat nå. 

Henter fra iTunes og Spotify

Tjenesten vil bare foreslår musikk for deg, og det er ikke en løsning som strømmer sporene direkte til deg. Her har Twitter i dag inngått et samarbeid med iTunes, Spotify og Rdio, og lover at flere tjenester vil være støttet i tiden fremover.

Når #Music foreslår en sang for deg, vil du få høre en liten smakebit  som lastes fra iTunes. Vil du høre sangen kan du logge inn med både Spotify- og Rdio-konto, som da vil ta over avspillingen direkte fra Twitter om de har sangen tilgjengelig. Siste alternativ er å kjøpe sangen direkte fra iTunes.

Tjenesten er tilgjengelig på Music.twitter.com, men i skrivende stund får ikke vi den til å fungere. Det vil også være mulig å latse ned #music som en mobilapp i flere land, men ikke i Norge. I en bloggpost lover imidlertid selskapet av flere land vil få denne appen snart.

Du kan strømme både musikk og film fra nettet:
Dette er våre seks favoritter for TV på nett »

 

(Kilde: Twitter)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen