De beste TV-ene er kåret
(Bilde: EISA / Philips / LG)

De beste TV-ene er kåret

Disse skjermene mener EISA er best.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om drøye tre uker åpner messedørene til årets IFA-messe i Berlin, og i tradisjon tro har EISA (European Imaging and Sound Association) nå sluppet sin kåring av utvalgte elektronikkprodukter i forkant av messen. 

I 33 år har EISA delt ut slike priser for produkter som skiller seg ut i positiv retning, og i år er LG blant produsentene som kan være fornøyde med prisene når det kommer til kategorien TV. 

Disse TV-ene vinner 

LG 65EG960V.
LG 65EG960V. Foto: LG

Beste hjemmekino-TV: LG 65EG960V 

LG vinner prisen for beste hjemmekino-TV med sin nye 4K OLED. Dette er den samme TV-en som vi testet før helgen, men vinneren er altså en størrelse større. 

EISA sier at denne modellen gir en imponerende visuell opplevelse, med knakende gode farger og en god betraktningsvinkel. Videre skriver de at bildekvaliteten fremheves av et panel som kan gi både et rått sortnivå og lyse detaljer. 

LG 65UF950V.
LG 65UF950V. Foto: LG

Beste smart-TV: LG65UF950V

Også neste utmerkelse går til LG i form av sin nye LCD-toppmodell som stikker av med tittelen beste smart-TV. LG tok for alvor fatt på endringer av sine TV-er i fjor da de kjøpte og innførte WebOS-plattformen til sine nye TV-er. 

I år har denne plattformen blitt forbedret til versjon 2.0, og er altså etter EISAs mening den mest brukervennlige plattformen. Noe av det som trekkes frem er at WebOS er rask å bruke samtidig som den er enkel å forstå. 

Samsung EU65JS9500.
Samsung EU65JS9500. Foto: Samsung

Beste high-end-TV: Samsung UE65JS9500

Årets pris for beste high-end-TV går til Samsungs nye LCD-flaggskip. Denne modellen ble vårt første møte med blant annet et utvidet fargerom i form av det 10-bits panel. 

Dette kombinert med støtte for høyere lysstyrke, og støtte for innhold i HDR-format, er blant punktene som gjør denne skjermen til vinner. Samtidig påpeker EISA at skjermen også har god støtte for det nye UHD-formatet i form av HEVC-standarden. 

Sony Bravia X90C.
Sony Bravia X90C. Foto: Sony

Årets design-TV: Sony KD-65X9005C

Når vi snakker om syltynne TV-er er det ofte forbundet med OLED-teknologien. Sonys nye X9005-modell viser at det også er fullt mulig å lage en TV som er under en halv centimeter tykk med LCD-teknologi. 

En annen ting som gjør denne TV-en unik i er at skjermen kan settes klistret mot veggen, mye takket være et egenutviklet luftesystem som lar luften strømme vertikalt gjennom skjermen og derfor lar skjermen hengte tettere på veggen. 

Philips 55PUS7600.
Philips 55PUS7600. Foto: Philips

Året beste TV-kjøp: Philips 55PUS7600

Philips stikker også av med en av EISA-prisene i år. Denne gangen blir 55PUS7600 hedret med tittelen årets beste TV-kjøp. 

I sin begrunnelse peker EISA på at TV-en kombinerer en rekke gode finesser i et og samme produkt, som for eksempel en god oppskalering av signaler til 4K, rå skarphet i bildet og at TV-en har fått på plass HDMI 2.0-grensesnittet for fremtidige sendinger. Samtidig trekker de også frem at Philips sin egen Ambilight-teknologi forbedrer opplevelsen. 

En av årets store teknologi-nyheter på TV-fronten er quantum-dots:
Her er det du trenger å vite om teknologien (Ekstra) »

(Kilde: EISA)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen