(Bilde: Insentivia AS)

Her er Tromsø-paden

Studenter laget nettbrett som koster bare halvparten av en iPad.

To studenter ved Universitetet i Tromsø har utviklet et eget nettbrett som de hevder gjør det samme som konkurrentenes produkter – bare at prisen er langt lavere.

– Det stemmer at vi er billigere enn konkurrentene. Men nå liker jeg bedre å se på oss som en liten aktør i markedet, ikke noen som skal ta opp kampen med verken Apple eller Samsung, sier Jon A. Haug til avisen Nordlys. Haug er en av gründerne bak det nye nettbrettet, sammen med Joachim Børresen.

Flere størrelser

Tromsø Pad finnes i en rekke ulike størrelser og modeller, med Tromsø Pad Mini til 999 kroner som den billigste. Denne har Android 4.0.4, en 7-tommers skjerm, 4 GB lagring og mulighet for MicroSD-kort, samt en Cortex A8-prsoessor på 1,5 GHz. Det finnes også en kraftigere 7-tommer med tokjerneprosessor og mer lagringsplass, i tillegg til at det også finnes 8- og 9,7-tommere med enda bedre spesifikasjoner.

Haug og Børresen er fortsatt studenter ved Universitetet i Tromsø, men arbeidet med det nye nettbrettet har tatt så mye tid at det har blitt lite tid til studier. Nettbrettet skal ifølge dem selv ikke bare være et standardnettbrett fra Kina, men skal ha blitt både designet og utviklet av studentene.

Nå jobber de to med å utvikle ulike tilleggstjenester til nettbrettet, som skal selges via studentenes egen nettside tpad.no.

Vi har bedt om å få nettbrettet til test.

(Kilde: Nordlys)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen