Det nederlandske selskapet RemetzCar jobber med konverteringer av biler. Nå har de tatt for seg en Tesla Model S.
Det nederlandske selskapet RemetzCar jobber med konverteringer av biler. Nå har de tatt for seg en Tesla Model S. (Foto: RemetzCar)

Her er Tesla Model S som stasjonsvogn

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla Model S er allerede en relativt romslig bil, men sportsbilutformingen gjør likevel at den har begrenset med bagasjeplass sammenliknet med en del SUV-er og stasjonsvogner på markedet.

Shooting brake  

Nå har RemetzCar, et nederlandsk selskap som spesialiserer seg på å strekke ut luksusbiler til limousiner, gjort om Teslaen til samleren Floris de Raadt til en stasjonsvogn. de Raadt hadde sett konverteringen RemetzCar hadde gjort av en Model S til likvogn, og ville ha sin egen «shooting brake»-versjon av bilen. 

Selve konseptdesignet ble laget av den London-baserte bildesigneren Niels van Roji, mens RemetzCar sto for å omarbeide designsketsjene til et fungerende design. 

Ifølge selskapet er alle viktige strukturelementer og deformasjonssoner bevart. Og i motsetning til Elon Musks ekstremt robotavhengige produksjon, er hele konverteringen gjort for hånd. 

Ny bakluke, mer krom 

Fra fronten er det lite som skiller ombyggingen fra originalen. Foto: RemetzCar

«Hoftene» på bilen er løftet, RemetzCar har designet en helt ny bakluke og bilen har fått en helt ny kromstripe langsmed hele taket.

Den grønne fargen er dessuten utviklet etter oppdragsgiveren ønsker. Tesla-merkingen er attpåtil fjernet og erstattet med RemetzCars logoer. 

Bilen skal vises frem første gang på bilutstillingen International Concours d'Élégance Paleis Het Loo i Apeldoorn i Nederland fra 29. juni til 1. juli, og deretter planlegger eieren å ta den med på en rundtur i Europa.

Det er planlagt å lage 20 stykker. 

Bakluka er spesialdesignet for den ombyggede Model S-en. Foto: RemetzCar

Ikke først 

RemetzCar er for øvrig ikke det første selskapet som har bygget om en Model S til stasjonsvogn, men deres design er kanskje hakket mer raffinert enn bilen det engelske selskapet Qwest konverterte tidligere i år. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen