Kanskje den ultimate selfiemobilen med Lenovos egen blits montert i hodetelefonutgangen.

Sniktitt Lenovo Vibe S1

Kanskje den ultimate selfiemobilen med Lenovos egen blits montert i hodetelefonutgangen. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Her er telefonen for deg som vil ta selfien til nye høyder

Lenovos lille raring har dobbelt frontkamera.

Berlin/Tek.no: De store messene bugner over av nylanserte produkter, og IFA er intet unntak. Det er aldri helt godt å spå hvor de mest spennende produktene kommer fra på forhånd, men det blir fort synlig. På denne messen er Lenovo en het kandidat. Iallfall om du ser på mobilproduktene deres.

Lenovo Vibe S1

Størrelse: 14,33 x 7,08 x 0,78 cm
Vekt: 132 gram
Skjerm: 5 tommer, 1920 x 1080 piksler, IPS, Gorilla Glass 3
Maskinvare: MediaTek MT6752, 8 x Cortex A53 @ 1,7 GHz, Core Pilot-løsningen kan aktivere alle åtte samtidig, Mali T760 GPU, 3 GB RAM
Lagringsplass: 32 GB, plass for ekstra SIM eller MicroSD-kort.
Operativsystem: Android 5 Lollipop + Lenovos tilpasninger
Teknologi: Støtter FLAC-avspilling,
Kamera: 13 MP hovedkamera, 8 + 2 MP frontkamera med dybdeeffekter og pyntefunksjoner, mulighet for påmontert blits
Batteri: 2500 mAh
Pris: 299 dollar utenfor Norge. Norsk pris og tilgjengelighet foreløpig ukjent.

Vi har allerede sett nærmere på Vibe P1, en kraftig smarttelefon med et gigantisk batteri. Denne gangen er det Vibe S1 vi har plukket på. Er du helt selfiegærn? Da er dette telefonen som kan heve både Instagram-kontoen og de kreative impulsene dine med en hel del hakk.

Dette er en av årets største lanseringsuker for ny teknologi. Gå til samlesiden vår for å lese om mer om årets IFA-lanseringer »

Hvorfor sier vi dette? Vi er klar over at det finnes en rekke telefoner med sære frontkamera i dag. Slik sett er ikke fokuset på selfier unikt. Men to separate kamera på fremsiden av en telefon er det ikke ofte vi støter på. Det ene av dem knipser bilder med 8 megapikslers oppløsning, mens det andre samler dybdeinformasjon.

Mange artige selfiefunksjoner

Undertegnede er naturligvis helproff på selfies. Her har Vibe S1 gitt oss både en liten forskjønnelse og snurrete og uklar bakgrunn.
Undertegnede er naturligvis helproff på selfies. Her har Vibe S1 gitt oss både en liten forskjønnelse og snurrete og uklar bakgrunn. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dermed kan telefonen gi deg artige effekter med dybdeskarphet. Vi har sett liknende varianter fra hovedkameraet i HTC-telefoner og senest i ZTEs nye flaggskip Axon. Men til selfiebruk er dette nytt.

Vi måtte naturligvis prøve, og du kan faktisk ha det ganske gøy med denne telefonen. Kontrollene for dybdeskarphet virker akkurat som forventet. Det er svært enkelt å bruke innstillingene og vi kan også legge til andre relaterte effekter.

For eksempel kan du gjøre bakgrunnen uskarp med et sirkelmønster, og på den måten få bilder som ser ganske spesielle ut. Telefonen gjør også en nokså god jobb på å identifisere ansikter i bildet, slik at du med et enkelt knappetrykk kan hente ut ansiktet ditt, og plassere det foran andre bilder. Telefonen kommer med en rekke eksempelbilder, deriblant egyptiske pyramider som Lenovos representant monterte undertegnede inn foran. Fabelaktig, men jeg kan kanskje ikke krysse av Egypt på reisekartet helt ennå.

En egen forskjønnende modus som glatter ut ansiktstrekk hører også til. Vi måtte naturligvis ta med en selfie fra Vibe S1, der vi har trukket på det som finnes av spaker å trekke i.

Rund blits som tilbehør

Hva med situasjonene med litt dårlig lys, tenker kanskje du? Lenovo har en løsning for deg som tar selfier i mørket også. De har nemlig en knøttliten, rund blits som kan monteres i hodetelefonkontakten på Vibe S1. Vi har sett liknende konsepter før, men det er ikke alle som er like kompakte og lekre som denne saken her.

Blits i løsvekt er ikke hverdagskost for mobiler. Så små og lekre er det i hvert fall ikke ofte vi ser dem.
Blits i løsvekt er ikke hverdagskost for mobiler. Så små og lekre er det i hvert fall ikke ofte vi ser dem. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den er knøttliten, og har naturligvis også et ganske lite batteri. Likevel skal en lading holde til rundt hundre selvbilder. Men tiden går fort, og da vi var innom var batteriet slitent. Vi fikk likevel overtalt Lenovos mann til å plukke den frem så vi fikk plukket litt på den også.

Lenovo Vibe S1 er ellers en ganske godt spesifisert telefon. Hovedkameraet knipser bilder i 13 megapikslers oppløsning, og akkurat som Vibe P1 med det digre batteriet gjøres fokus ved hjelp av fasedeteksjon. Dette går for å være en svært hurtig fokusmetode.

Gode spesifikasjoner

Blanke telefoner kan være lekre å se på når de er nypussede og fine, men Vibe S1 er en skikkelig fingermagnet. Den blå utgaven slet vi med å få helt ren.
Blanke telefoner kan være lekre å se på når de er nypussede og fine, men Vibe S1 er en skikkelig fingermagnet. Den blå utgaven slet vi med å få helt ren. Bildet er noe justert i etterbehandling for å gi best mulig inntrykk av hvordan den skal se ut, uten fingermerkene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ellers kan telefonen skilte med en åttekjernet systembrikke fra MediaTek. Dermed burde den være rask nok for de fleste. Vi merket ingenting til tregheter i bruk. Også de morsomme effektene koblet til frontkameraet ble ordnet ganske fort, om enn ikke helt umiddelbart.

Menyene som ligger oppå Android er Lenovos egne. De har både likheter og tydelige forskjeller sammenliknet med Googles rene Android. Viktigst av forskjellene er kanskje at Lenovo har presset samtlige apper på telefonen ut over hjemmeskjermene, slik de fleste kinesiske mobilprodusenter gjør.

Designmessig er Lenovo Vibe S1 en ganske stilren affære. Den fås i hvitt eller mørkeblått, og den svakt avrundede baksiden i kombinasjon med metallrammen sender tankene hen til Motorola og Nexus 6. Det blanke ytret gjør telefonen til en liten magnet for fingeravtrykk og annen smuss.

Pris og eventuell tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke kjent. Men i utlandet vil telefonen gå for fra 299 dollar, eller i underkant av 2500 kroner.

Det er ikke bare Lenovo som har vist frem spennende produkter her i Berlin. Også Sony hadde et herlig trekløver nye toppmodeller på lur. Vi har sett nærmere på verdens første mobil med 4K-skjerm og sniktitten finner du her »

Lenovo Vibe S1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen