Spotify har lansert animasjonsserie om dansemusikk, og mer er på vei.
Spotify har lansert animasjonsserie om dansemusikk, og mer er på vei. (Bilde: Spotify/YouTube)

Dette er Spotifys første originale videoserie

Se «Deconstructing» her.

Musikkstrømmetjenestene har sett seg nødt til å prøve nye ting for å hevde seg i den stadig mer intense konkurranse. I mai i fjor kunngjorde Spotify at de skulle starte en satsing på eget innhold, og som TechCrunch  melder har selskapets første videoserie nå sett dagens lys.

Den første episoden i Spotify-serien «Deconstructing» ble nylig gjort tilgjengelig i appen og på YouTube. Deconstructing er en animert serie, og debut-episoden gir deg en aldri så liten musikalsk historieleksjon.

Elektronisk dansemusikk

Episoden heter «How EDM Changed The World» og tar for seg opprinnelsen til elektronisk dansemusikk (EDM), nærmere bestemt musikksjangeren «house». Videoen er relativt kort og varer kun to minutter, men er likevel relativt informativ.

Spotify-tjenesten er hele tiden i utvikling, og satser nå stort på originalt innhold.
Spotify-tjenesten er hele tiden i utvikling, og satser nå stort på originalt innhold. Foto: endermasali/Shutterstock.com

Hvorvidt serien skiller seg nevneverdig ut fra mye annet som er gratis tilgjengelig på nettet når det gjelder kvalitet, kan nok imidlertid diskuteres.

Spotify har mye mer originalt innhold på vei. Blant programmene som ble kunngjort i fjor var eksklusive radioshow med artister, podcasts og diverse videoer. Seriene omfatter dokumentarer om nøkkelbegivenheter i musikkhistorien, biografiske programmer om musikere og programmer om musikkvideoer.

Den første episoden av Deconstructing kan du se under.

Spotify utvikles hele tiden: Nå har tjenesten fått nye, personlige spillelister med ferske utgivelser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen