Teknofil
(Bilde: Apple)

Her er splitter nye iPad Air

Apple trakk duken av sitt ferskeste nettbrett i kveld.

Endelig har sløret blitt lettet for Apples mye forhåndsomtalte og lekkasjerammede iPad. Årets nettbrett fra den amerikanske IT-giganten er både tynnere, lettere og kraftigere enn sist: Møt iPad Air.

Betegnelsen «Air» er neppe tilfeldig, ettersom den slanke kraftpluggen kun veier 0,45 kg – mens forrige veide 0,64 kg. Rammen er videre 43 prosent tynnere, og tykkelsen på hele fjøla har dessuten gått ned 20 prosent til 7,5 mm.

Kraftmaskin

iPad Air har en skjerm på 9,7 tommer med en oppløsning på 2048 x 1536 piksler. Under panseret finner vi en 64-bit-arkitektur med over én milliard transistorer, samt A7-prosessoren og M7-bevegelsesbrikken fra iPhone 5S.

Ifølge markedsføringsvisepresident Phil Schiller skal iPad Air være åtte ganger raskere enn den originale iPaden, og være i stand til å levere grafikk hele 72 ganger så fort.

Det medfølgende iSight-kameraet har en sensor på 5 megapiksler og kan filme i Full HD, mens batteritiden er på cirka 10 timer. Fingeravtrykkleseren Touch ID fra årets iPhone-flaggskip dukker imidlertid ikke opp på iPad Air.

Allerede i november

iPad Air blir tilgjengelig i Norge fra og med 1. november, i fargene sølv, hvit, grå og svart. Veiledende pris er oppgitt å starte på 499 dollar (2950 kroner).

En annen stor nyhet:
OS X Mavericks blir gratis »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen