Sony A7s får en oppfølger.
Sony A7s får en oppfølger. (Bilde: Sony/Shutterstock)

Her er Sony A7S II

Fullformatkameraet som gjorde det drøyt bra i lite lys har fått en oppfølger.

Helt siden Sony slapp andre generasjon av sitt speilløse, fullformats systemkamera, A7 II, har vi ventet på at det også skulle komme en oppfølger til det lyssensitive A7S. Og i dag, på en pressekonferanse i Amsterdam, kunne Sony annonsere A7S II.

A7S to er på mange måter den lyssensitive versjonen av A7 II, og for å få det til har kameraet omtrent bare halvparten så mange piksler som «standardmodellen» A7 II. 12,2 megapiksler på en bildebrikke i fullformat gjør at hver av de individuelle fotocellene kan samle mer lys, noe som gir bedre ytelse på de høye ISO-verdiene.

Her kan du lese vår test av forgjengeren, A7S »

Forbedret videofunksjon

Blant de viktigste oppdateringene fra forrige versjon finner vi muligheten til å gjøre videoopptak i 4K-oppløsning med en bildefrekvens på opptil 30 bilder i sekundet, med profesjonelle, nøytrale fargeprofiler som egner seg bra til etterbehandling av bildene. I tillegg skal andre videofunksjoner ha blitt forbedret fra forrige modell, som for eksempel Zebra-stripene; en funksjon som viser hvor lyst bildet er, og som hjelper deg å eksponere riktig uavhengig av hvor lys monitoren/kameraskjermen er.

Antall fokuspunkter har også fått seg en kraftig oppgradering, fra 25 stykker til hele 169. Høyeste ISO er som sist 409 600, men ifølge Sonys pressemelding skal kameraet klare dette med lite støy. Men alt er relativt, og selv om vår test av forgjengeren viste at kameraet greide seg eksepsjonelt godt på ISO-verdier opp til 12 800, var støyen på høyere ISO-verdier såpass fremtredende at vi uansett ville unngått dem. At A7S II yter bedre enn forgjengeren er vi ikke i tvil om, men at det er «lite støy» på ekstreme ISO-verdier som 409 600 tror vi ikke før vi ser det selv.

Slik så forgjengeren ut på 409 600 ISO.
Slik så forgjengeren ut på 409 600 ISO. Foto: Kjersti Stuestøl

Den fulle spesifikasjonslisten finner du i Sonys pressemelding. Kameraet vil være tilgjengelig i Norge fra november. Veiledende norsk pris er ikke satt ennå, men for EU-markedet er den satt til 3400 euro, i underkant av 32 000 norske kroner.

Men det må ikke være fullformat for å være bra, vi ble for eksempel veldig imponerte over mFT-kameraet Panasonic GX8 »

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen