Her er Samsungs tre nye

Samsung hadde i dag storlansering, og viste så vel frem nye modeller som de gulpet opp gamle.

X830

Alternativ tekst mangler
X830 har spesielle taster og rikelig med minne.

En av de nye telefonene er koreanernes nye musikkalibi, X830. Vi har allerede skrevet litt om denne telefonen før, men kjenner nå flere detaljer.

En ting som var uklart da vi første gang skrev om modellen, var om den hadde utvidbart minne. Det har den ikke, men derimot en hel gigabyte innebygget minne. Dermed skulle du få plass til omtrent 250 sanger på 4 MB hver.

Samsung har dermed lagt et bra grunnlag for en mobiltelefon som kan erstatte en lynminnebasert mp3-spiller. Til og med en etterligning av det populære rullehjulet vi finner på en viss annen populær mp3-spiller har Samsung fått på plass.

X830 kan synkroniseres med Windows Mediaplayer ved hjelp av USB 2.0. Dermed slipper du ekstra programvare for å laste inn musikk på telefonen, samtidig som musikkoverføring går raskt.

Om du vil koble til ditt eget hodesett, er det mulighet for dette. Pluggen er riktignok ikke innebygget i selve telefonen, men et medfølgende hodesettadapter sørger for at du kan ta i bruk andre hodesett enn det som følger med i eska. Om du vil være trådløs, har X830 også støtte for A2DP, som gir deg trådløs overføring av musikk i stereo over blåtann.

X830 har for øvrig et ganske spesielt utseende. Når du vil ha frem tastaturet, må du rotere skjermen, slik som på Sony Ericsson W550 og Nokia 7370. Det spesielle tastaturet som skjuler seg under har bare to rader med taster.

Telefonen har ellers et 1,3 megapikslers kamera. Om du har behov for rask internettilkobling til for eksempel nedlasting av musikk, har X830 støtte for EDGE.

Telefonen kommer i salg i løpet av november, og skal koste rundt 3000 kroner.

X680

Alternativ tekst mangler
X680 er billig, men har mange funksjoner.

Samsung X680 kan ikke akkurat kalles dagsferskt materiale. Telefonen ble presentert allerede i andre kvartal. Det er imidlertid en nyhet at telefonen dukker opp i Norge. Modellen er ikke alt for spektakulær, men byr på de viktigste basisfunksjonene.

På utsiden av kamskjellstelefonen er det en svart-hvitt-skjerm, mens det på innsiden sitter en lavoppløst 128 x 160 pikslers skjerm. I tillegg er X680 utstyrt med et kamera, som tar bilder i VGA-oppløsning.

Telefonen har også støtte for blåtann, noe som gjør det enkelt å overføre bilder eller synkronisere telefonlisten med datamaskinen. Blåtann i denne klassen Samsung-telefoner er for øvrig en nyhet i seg selv.

X680 har innebygget mp3-spiller, men mangel på minnekort gjør at denne kun kan brukes til ringetoner. Minnekapasisteten til telefonen er nemlig bare 35 MB.

Ellers har X680 trippelbåndsstøtte, slik at du kan ta telefonen med til USA. Støtte for EDGE gjør at du i tillegg kan surfe raskt på internett.

Z680 vil koste rundt 1700 kroner, og kommer i butikkene i september.

Z230

Alternativ tekst mangler
Z230 har 3G, minnekortstøtte
og en megapiksel under panseret.

Samsung fortsetter sin egne tradisjon med små 3G-telefoner, og introduserer Z230. Denne kamskjelltelefonen har mp3-spiller og megapikselkamera.

Med målene 9,1 x 4,7 x 2,3 cm og en vekt på 72 gram, kan ikke telefonen akkurat kalles noe beist. Men spesielt tynn er den ikke.

Under panseret finner du 28 MB minne, noe som ikke er spesielt mye om du har tenkt til å bruke telefonen som mp3-spiller. Derfor er det greit at Samsung har utstyrt Z230 med støtte for minnekort av typen microSD.

Z230 har fått et kamera med 1,3 megapiksler. På innsiden av lokket finner du et eget kamera for videosamtaler. Om du vil overføre bildene til PC-en din, har telefonen støtte for blåtann.

I følge Samsungs pressemelding vil Z230 få en pris på rundt 2600 kroner, og i likhet med de to andre modellene komme i salg i september.

På de neste sidene kan du lese Samsungs pressemeldinger.

Spesifikasjonene til de tre telefonene er foreløpig noe uklare, men Samsung har så langt lagt ut en oversikt over hvilke funksjoner X680 har. De fulle spesifikasjonene til de to andre modellene vil sannsynligvis dukke opp på Samsungs hjemmesider etter hvert.

(Kilde:Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen