Samsung Galaxy View.
Samsung Galaxy View. (Bilde: Samsung)

Her er Samsungs nye monster-nettbrett Galaxy View

Samsung har endelig avduket «verdens største mobile Android-enhet».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om at Samsung skulle lanserer et nytt kjempe-nettbrett dukket først opp i august, og nylig ble vi også servert lekkede bilder av beistet. Nå har Samsung endelig formelt kunngjort det nye nettbrettet, som altså har fått navnet «Galaxy View».

Galaxy View har en skjerm på solide 18,4 tommer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, noe som gjør at Samsung drister seg til å kalle produktet «den største mobile Android-enheten på markedet».

Åttekjerners prosessor

Når det gjelder maskinvare ser de tidligere antakelsene ut til å stemme. Kjempe-nettbrettet skilter blant annet med en åttekjerners Exynos 7-brikke på 1,6 GHz og 2 GB minne. Når det gjelder lagring kan den fåes med enten 32 GB eller 64 GB som kan utvides via mikroSD.

Samsung Galaxy View fokuserer på video og underholdning.
Samsung Galaxy View fokuserer på video og underholdning. Foto: Samsung

Ellers kommer den med et batteri på 5700 mAh, som ifølge Samsung skal holde til rundt 8 timer med videoavspilling. Av tilkoblingsmuligheter støtter den både Bluetooth 4.1, 802.11ac Wi-Fi og den mobile nettverksstandarden LTE.

Videre leveres nettbrettet med to høyttalere på 4 watt og et frontkamera på 2,1 megapiksler, men altså uten kamera på baksiden. De ytre dimensjonene er på 45,18 cm x 27,58 cm x 1,19 cm, og vekten ligger på 2,65 kilogram.

Underholdningsfokusert

Med slike dimensjoner kan det nok alltids diskuteres hvor «mobil» enheten egentlig er, men for å bøte litt på den noe upraktiske størrelsen har Samsung, som de lekkede bildene antydet, utstyrt nettbrettet med en bærehank bygget inn i støtten på baksiden. 

Ifølge Samsung er nettbrettet ikke uventet beregnet på video- og underholdning, og i så måte er programvaren også tilpasset dette formålet, for eksempel i form av en egen hjem-skjerm for video-innhold. Programvaren skal også være tilrettelagt for spilling og sosial kommunikasjon.

Samsung har ennå ikke avslørt noe informasjon om lanseringsdato og pris, så dette må vi ennå vente på.

Selskapet lanserte også nylig et nytt, «vanlig» nettbrett: Galaxy Tab s2 er blant årets beste nettbrett »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen