Her er Samsungs massive 4K-satsning

Vi har kikket på en rekke spennende modeller.

Berlin/Hardware.no: Samsung har i løpet av sine 30 år i Europa blitt en ekstremt stor aktør i TV-bransjen. De selger to TV-er hvert sekund, samtidig som de har 40 prosent av markedet i denne delen av verden.

Samtidig vil folk ha stadig større TV-er. En effekt av denne trenden er at man har kommet til en fase der Full HD ikke lenger strekker til, pikslene blir rett og slett for store i forhold til skjermstørrelsen, slik at de blir lette å se.
 
Løsningen på dette siste er å gå ned i pikselstørrelse, og dermed opp i oppløsning. Det som alle TV-produsentene da satser på er 4K, som har fire ganger oppløsningen til Full HD.

Buet skjerm  

Buet skjerm, men er det verdt det?
Buet skjerm, men er det verdt det?
Rammen er faktisk mer buet enn panelet.
Rammen er faktisk mer buet enn panelet.
Kollega Swang i mobilredaksjonen innser at han må bygge om huset.
Kollega Swang i mobilredaksjonen innser at han må bygge om huset, her med S9 110 tommer.
S9 98 tommer er relativt diger den også.
S9 98 tommer er relativt diger den også.

Alt har til nå dreid seg om flate skjermer, men ifølge Samsung er fremtiden slettes ikke flat, den er kurvet. Tanken med en kurvet skjerm er at man til enhver tid skal ha skjermbildet like langt unna øynene, og dermed få en mer altoppslukende opplevelse. På flate skjermer vil panelet imidlertid oppleves som lavere på sidene, en effekt som vil virke sterkere for jo større TV-en er.
 
Oppskriften for å bli kvitt denne utfordringen er naturlig nok å ha en buet skjerm. Samsungs første er to modeller på henholdsvis 55 og 65 tommer. Her snakker vi OLED-paneler, med heftig 4K-oppløsning. Likevel kan det spørres om en 55- eller 65-tommer er stor nok til at du egentlig merker noe til effekten med en buet skjerm.

TV-ene fra Samsung har en såpass svak kurving at det er såvidt vi ser at den er kurvet. Når vi står og ser på modellen på messegulvet så merker vi heller ikke noe særlig til noen spesiell effekt.
 
Hele TV-en står i en slags ramme, og det som er litt vittig er at denne rammen er mer kurvet enn selve TV-panelet. Dermed får man nærmest et optisk bedrag, der det fremstår som at TV-en er vesentlig mer bøyd enn den faktisk er. Uansett hva man måtte føle om bøyde paneler, designen er både ren og lekker. Prisen er på sin side relativt stiv, hele 8000 euro i veiledende pris – rundt 65 000 kroner.
 
Samsung benyttet også sjansen til å slippe en diger skjerm i S9-serien på 98 tommer. Dette er storebroren til dagens toppmodell på 84 tommer. 84-tommeren koster hele 260 000 kroner, så hva prisen på 98-tommeren blir på tør vi ikke tenke på engang. I denne serien finner vi også en skikkelig versting på 110 tommer.

Vi har tidligere kikket på den massive 84-tommeren »

4K til folket

For de som ikke har en såpass tykk lommebok kan Samsung også friste med F9000-serien. Dette er 4K TV-er for "folk flest", selv om de fremdeles er saftig priset. Vi snakker om 4000 Euro for varianten med 55-tommers panel, og 5000 Euro for modellen med 65-tommers panel, altså 32 000 kroner og 40 000 kroner .

F9000-serien kommer med både smart-funksjonalitet og filmleie. De kan styres med både tale og bevegelser, og selskapet kan videre fortelle at Evolution Kit støttes, slik at du kan oppgradere TV-en med ny innmat på et senere tidspunkt.

55-tommeren har fått en norsk veiledende pris på 40 000 kroner, som er det samme som Sonys tilsvarende modell koster. 65-tommeren til Samsung er priset til 65 000 kroner.

Med en massiv 4K-TV i stua kan du gjøre utrolig mye:
Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen