(Bilde: Samsung)

Her er Samsungs Google Glass-rival

Brillene har noen spennende forskjeller fra sin amerikanske konkurrent.

Google Glass har fått IT-verdenen interessert i høyteknologiske briller. Nylig ble det kjent at Microsoft jobber med smartbriller, og nå ser det ut til at også Samsung har meldt seg på kappløpet.

Et designpatent for såkalte «sportsbriller» har blitt oppdaget, og i motsetning til ordinære produktpatenter, viser et slikt patent hvordan sluttproduktet faktisk kommer til å se ut. Hva kan vi vente oss av Samsungs smartbriller?

Ledning følger med

Samsungs opplegg skiller seg litt ut fra konkurrenten Google Glass. Brillene vil ikke være en enkeltstående Android-dings som tar imot telefonsamtaler og data trådløst fra en tilknyttet smarttelefon – den vil faktisk være fysisk koblet til en mobil via mikro-USB.

Brillene får altså en ledning, men slipper derimot unna med både batteri og eget brikkesett. De vil i stedet fungere som en slags ekstraskjerm for smarttelefonen, med samme skjermframviser nær det ene øyet som på Google-modellen.

Hodetelefoner ikke nødvendig

Hodetelefoner skal ikke være nødvendig, ettersom smartbrillene har innebygde øreplugger i selve innfatningen. Som nevnt blir produktet kalt «sportsbriller», og Samsung skriver at brukere vil foreta telefonsamtaler og lytte til musikk under trening.

Smartbrillene er med andre ord ikke ment til enhver anledning, men akkurat det avgjør forbrukerne når eller om Samsungs Google Glass-rival kommer på markedet en gang i framtiden.

Se flere patentbilder nedenfor.

Hvordan gjør Samsung det med ha-på-dingser?
Les dommen av Samsung Galaxy Gear »

(Kilder: Ars Technica og Engadget)

(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen