Hadde du betalt en million for denne TV-en?
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Hadde du betalt en million for denne TV-en?

Samsung viser frem et nytt bøyelig UHD-monster.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Berlin / Tek.no: Samsung satser tungt på buede TV-er, og per i dag har de 16 kurvede modeller på verdensbasis. Nå trekker de opp modell nummer 17 av hatten, og det er ingen småtass det er snakk om. 

Modellen de kunne friste med på dagens pressekonferanse var nemlig en enorm, bøyelig TV, som gjør at du kan forme den etter egen smak hjemme i din egen stue – dersom du får plass til den. 

105-tommers millionglis

Samsung viste frem en kurvet UHD-TV på 105 tommer under IFA-messen i dag. .
Her er Samsungs nye 105 tommer store bøyelige TV. (Foto: Samsung)

Den nye modellen det er snakk om måler hele 105 tommer på strømpelesten, og er med det verdens første og største i slitt slag. Foruten å kunne by på en enorm 21:9-opplevelse, kan den nye modellen bøyes etter eget ønske. Alt fra mye kurve til at den er helt flat. 

Vi vet ikke så mye om spesifikasjonene på denne skjermen i skrivende stund, annet enn at vi antagelig trygt kan anta at den har en oppløsning på 5120 x 2160 piksler, det samme antallet piksler som lillebror S9 har. Den har også tilsynelatende arvet mye av genene til S9 når det kommer til design, der panelet er plassert i en tilsvarende ramme. 

Hvorvidt modellen kommer til Norge, og hva den kommer til å koste er ennå ukjent. Dog sier rykter fra messegulvet at den vil koste rundt 120 000 dollar på det amerikanske markedet. Skulle dette stemme vil den etter alt å dømme koste deg nærmere én million norske kroner her på berget når skatter og avgifter er betalt. 

Ikke eneste gigant-TV

Bøy skjermen slik du vil ha den. .
Bøy skjermen slik du vil ha den. .Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Tilbake i januar i år, under årets CES-messe i Las Vegas, fikk vi en forsmak på Samsungs andre enorme TV-modell. Den er kjent under modellbetegnelsen S9, og er også en 105 tommer stor UHD-TV – men uten mulighet for å kunne bøyes. 

Denne har også et 21:9-format på panelet, hvilket betyr at den kan vise deg ekte kinoformat. Denne modellen vet vi for sikkert at kan gi deg 5120 x 2160 pikslers oppløsning.

På dagens pressekonferanse viste Samsung på nytt frem denne enorme S9-TV-en, og kunne slippe nyheten om at den nå blir å finne i butikkhyllene innen kort tid. 

Tek.no er på plass i Berlin, og jobber nå for å finne mer ut om de to modellene. Saken blir oppdatert så fort vi vet mer. 

Var du ikke klar over at du kan få buede TV-er?
Her kan du lese mer om hvorfor Samsung satser så tungt på den nye utformingen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen