Her er Samsung, HTC- og Sonys nye dingser
Teknofil
(Bilde: montasje/Teknofil.no)

Her er Samsung, HTC- og Sonys nye dingser

13 ting du bør ha fått med deg fra Mobile World Congress så langt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobile World Congress (MWC) i Barcelona er et av årets virkelig store høydepunkter for alle mobilinteresserte. Dette er først og fremst stedet der de fleste mobilprodusentene viser frem nye toppmodeller, ny teknologi, nye løsninger og nytt tilbehør. I år er intet unntak.

Offisielt starter MWC mandag 2. mars, men de siste årene har det blitt stadig mer populært å tjuvstarte festen en dag eller to i forveien. Det var det flere som gjorde i går også. Vi tar derfor en kjapp oppsummering av det som har skjedd så lang, med Samsung- og HTCs nye toppmodeller i hovedrollene.

Våre kollegaer i Tek.no er på plass i Barcelona, og der kan du blant annet lese sniktitter av de nye produktene som kommer hele uken.

Ny Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge har buede kanter.
Samsung Galaxy S6 Edge har buede kanter. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Samsung har preget ryktespaltene i forkant av MWC, men nå har vi endelig fasiten klar: Ny Galaxy S6 kommer i to versjoner, ifølge Tek.no. Den mest spennende varianten heter Samsung Galaxy S6 Edge, og har buede kanter på hver side. Kantene fungerer som en sidemeny eller et varslingssenter.

De to S6-modellene er nokså like på de fleste andre områdene. Blant annet er de begge utformet i metall og glass, og har en 5,1-tommers QHD-skjerm. Hovedkameraet er på 16 megapiksler, mens du kan ta selfies med et 5- megapikselkamera. En ny detalj er at du kan dobbeltklikke på hjem-knappen for å åpne kamera-appen.

Her ser du Samsung Galaxy S6.
Her ser du Samsung Galaxy S6. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Begge variantene har fått støtte for trådløs lading, noe som gir deg fullt batteri på tre timer. Med ledning skal det ta omtrent 80 minutter. Mobiltelefonene kommer med en lagringskapasitet på enten 32, 64- eller 128 gigabyte (GB). Samsung har imidlertid droppet minnekortplass. Operativsystemet er Android 5.0 Lollipop med Samsungs TouchWiz-grensesnitt på toppen.

Både Samsung Galaxy S6 og Samsung Galaxy S6 Edge kommer i flere forskjellige farger: Hvit, svart og gull. Galaxy S6 kommer i tillegg i blå, mens Galaxy S6 Edge kan kjøpes i grønn. Prislappen skal ligge på 6590 kroner for Galaxy S6, mens S6 Edge vil koste hele 7990 kroner. Begge modellene vil komme i salg 10. april.

Les sniktitt av Samsung Galaxy S6 og S6 Edge på Tek.no »

 HTC One M9 – nesten lik M8

Ser du forskjellen? Nye HTC One M9 er den til venstre.
Ser du forskjellen? Nye HTC One M9 er den til venstre. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Før MWC kom skikkelig igang hadde også HTC rukket å vise frem sitt nye flaggskip: HTC One M9. Utseendemessig er den temmelig lik forgjengeren M8, noe som kanskje er litt skuffende. HTC har tross alt fått mye skryt for designet på mobiltelefonene sine de siste par årene, men har åpenbart ikke sett behovet for å prøve noe nytt denne gangen. Låsetasten er riktignok flyttet til høyresiden på telefonen, og kameraet ser litt annerledes ut. Mobilen kommer i flere farger: sølv, koksgrå («gunmetal grey») og gull.

Det er likevel innmaten som er viktigst. HTC One M9 har fått et 20-megapikselkamera på baksiden. UltraPixel-kameraet (4 megapiksler), som var hovedkameraet på forgjengerne M7 og M8, har blitt flyttet til den andre siden. Dermed skal du ha fått et rimelig heftig frontkamera på nykommeren. Lagringskapasiteten er på 32 gigabyte, men HTC One M9 har fortsatt støtte for minnekort (micro-SD).

LCD-skjermen er 5 tommer stor, og gir deg Full-HD-oppløsning (1080p). Firekjernersprosessoren og systembrikken Snapdragon 810, har sammen med grensesnittet Sense 7 gjort den nye HTC-toppmodellen lynkjapp, ifølge Tek.no. HTC One M9 kjører naturligvis Android 5.0 Lollipop.

Prislappen skal ligge på på 6999 kroner, og telefonen kommer i salg 31. mars.

Les sniktitt av HTC One M9 på Tek.no »

Sonys nye, lette nettbrett

Sony Xperia Z4 Tablet veier bare 393 gram, og er 6,1 millimeter tykk.
Sony Xperia Z4 Tablet veier bare 393 gram, og er 6,1 millimeter tykk. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Den offisielle åpningen av Mobile World Congress var det Sony som tok seg av. De lanserte mandag morgen nettbrettet Xperia Z4 Tablet, som bare veier 393 gram. Ikke minst er tykkelsen bare 6,1 millimeter. 

Den 10,1 tommer store skjermen har en oppløsning på 2560 x 1600 piksler (IPS WQXGA-skjerm). På innsiden av brettet sitter det en åttekjerners prosessor og en Snapdragon 810-brikke. Nettbrettet kjører Android 5.0 Lollipop.

Ellers kan vi nevne at Sony Xperia Z4 Tablet er vanntett (IP68-sertifisering). Hoved- og frontkameraet er på henholdsvis 8,1- og 5,1 megapiksler. Lagringskapasiteten er på 32 GB, og brettet har 3 GB RAM.

Veiledende pris på WiFi-utgaven er 4800 kroner. Vil du ha med SIM-kortplass (4G-støtte) må du ut med 5700 kroner. Xperia Z4 Tablet kommer i salg i mai.

Les sniktitten av Sony Xperia Table Z4 på Tek.no »

  • Sony lanserte også en tøff smartmobil i mellomklassen, kalt M4 Aqua. Les sniktitten på Tek.no.

Andre nyheter fra Mobile World Congress:

Forhåpentligvis har vi flere spennende nyheter fra MWC i vente utover uken. Her er noen av de øvrige lanseringene som vi har fått med oss:

  • Sandisk har lansert et micro-SD-kort på 200 gigabyte. Til nå har 128 GB-minnekort vært det meste du kunne få tak i til mobilen. Les mer på PhoneArena.
  • Huawei Watch – en ny smartklokke – ble vist frem i Barcelona. Denne er rund, og ligner på mange måter på en vanlig klokke. Les mer på Tek.no.
  • Microsoft har lansert et sammenleggbart mobil-keyboard. Det skal funke på både Windows, Android og iOS. Les mer hos The Verge.
  • LG presenterer «verdens første 4G-smartklokke». Den har også NFC-støtte som skal gjøre det mulig å betale med den. Les mer på Mobileworldlive.com.
  •  Lenovo Vibe Shot er en smartmobil som ser ut som et kamera. Samme produsent har også lansert en mini-mobilprojektor. Les mer hos Engadet.
  • Ingen ny toppmodell fra Microsoft. Men de lanserte Lumia 640 XL, en ganske kraftig 5,7-tommer i mellomklassen. Les mer på Pocket-Lint.com.

Det var noe av det viktigste som har skjedd til nå. Mobile World Congress avsluttes torsdag denne uken. Følg med på Tek.no for flere nyheter og sniktitter.

Apple glimrer med sitt fravær på MWC, men har invitert pressen 9. mars
Blir det Apple Watch-lansering? »

(Kilder: Tek.noGamer.noPhoneArenaThe VergeMobileworldlive.comEngadetPocket-Lint.com)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen