Her er Razers nye smartarmbånd
(Bilde: Razer)

Her er Razers nye smartarmbånd

Og du får Nabu X til halve prisen av «storebroren».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi forbinder naturlig nok datautstyrsprodusenten Razer med spillutstyr – de slapp jo nettopp en helt ny spillkonsoll og tilhørende økosystem – men dette er en gjeng som også pusler med litt andre saker. Det fikk vi blant annet se i fjor, da de kastet seg på smartarbåndbølgen med Razer Nabu.

Razer Nabu X i sort utførelse.
Razer Nabu X i sort utførelse. Foto: Razer

Nå slipper de en rimeligere variant: Razer Nabu X.

Det nye armbåndet gjør i det store og hele det samme som storebroren, men der den opprinnelige Nabu hadde en OLED-skjerm som kunne vise informasjon og slikt som varsler fra en synkronisert smartmobil, er Nabu X i stedet utstyrt med tre LED-dioder.

Til gjengjeld koster Nabu X bare halvparten av det du må gi for en «vanlig» Nabu med skjerm. Ifølge Razer er veiledende pris for Nabu X 479 norske kroner. I en periode skal det også være mulig å få tak i den for 189 kroner via Razers Insider-salg.

Aktivitetsmåler og litt til

Som smartarmbånd flest bruker Razer Nabu X Bluetooth Smart (Low Energy) til å pare seg mot en kompatibel mobil, som da betyr Apple iPhone 5 eller nyere eller en telefon med Android 4.3 og oppover. Tilsvarende nettbrett kan også brukes.

Foto: Razer

Armbåndet har et akselerometer som måler aktivitetsnivået ditt og en vibrasjonsmotor som sammen med tre fargerike LED-er kan varsle deg underveis. Egne apper brukes til å konfigurere armbåndet og lese av/tolke aktivitetsdataene – inkludert antall skritt, antall minutter i aktivitet, kaloriforbruk og distanse. Armbåndet skal også holde et øye med søvnen din.

I tillegg er Nabu X utstyrt med en proprietær Razer-løsning de kaller «Pulse». Dette har ingenting med pulsmåling å gjøre, men er en nærkontaktsteknologi som lar Nabu- og Nabu X-armbånd kommunisere med hverandre direkte. Dette kan eksempelvis brukes til å utveksle kontakt- eller aktivitetsdata.

Foto: Razer

Nabu X kommer i hvit og sort utførelse. En grønn versjon er også planlagt. Selve sensormodulen er for øvrig avtagbar, slik at det ikke er noe i veien for å ha selve remmen i forskjellige farger og bytte ved behov. Enheten er også vanntett etter IP67-standarden, ned til én meter.

Batteritiden skal typisk vare mellom fem og syv dager.

Med sin lave pris gode potensiale ser Nabu X ut til å kunne bli et kjærkomment bidrag til den lille haugen med smartarmbånd som allerede er på markedet. For Europa skal etter planen salget starte på Razers nettsider den 26 januar.

Mer informasjon kan du finne hos Razer.

Glad i smart og bærbar elektronikk?
Samletest: De beste smartklokkene >>>

(Kilde: Pressemelding)

Her finner du alle sakene våre fra CES 2015 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen