Her er Plextors nye SSD
(Bilde: Plextor)

Her er Plextors nye SSD

Lager kjapp SSD som bruker PCI-Express.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den taiwanske produsenten Plextor lanserte i dag en ny SSD som ifølge selskapet skal være spesielt godt egnet til spill. Den nye modellen har fått navnet M6e, og benytter PCI-Express-porten på PC-en din. 

Denne porten har et vesentlig høyere potensiale når det kommer til overføringsytelse– enn hva den tradisjonelle SATA-porten har. 

Rask skrive- og leseytelse

M6e har minnemoduler fra Toshiba, og kontrollere fra Marvell.
M6e har minnemoduler fra Toshiba, og kontrollere fra Marvell.

Plextor sin nye M6e-modell har en oppgitt leseytelse på 770 MB/s, mens den skriver med en maksytelse på 625 MB/s. Videre oppgir de en ytelse på tilfeldige skrive- og lese-operasjoner til henholdsvis 105 000 for lesning, og 100 000 når den skriver. 

Til å holde styr på all informasjon som kommer inn og ut, har Plextor tatt i bruk Marvells 88SS9183-kontroller. Denne kontrolleren har blant annet støtte for PCI 2.0. Minnemodulene som brukes på denne nye modellen fra Plextor kommer fra Toshiba.

Plextor har selv utviklet fastvaren som ligger lagret på selve SSD-en, som ifølge produsenten skal være optimalisert for spilling, og skal være meget stabil i bruk. 

Den nye M6e-modellen vil komme med kapasiteter på 128, 256 og 512 GB. Plextor skriver i sin pressemelding at datoen for når den kommer i butikkhyllene ikke er spikret. Det er heller ikke kjent hva de nye SSD-ene vil koste. 

Plextor lager også vanlige SSD-er:
Les vår test av Plextor M5 Pro Xtreme SSD 256 GB »

(Kilde: Pressemelding)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen