OnePlus 6-spesifikasjonene var stort sett alle lekket på forhånd. Telefonen blir tilgjengelig i Norge neste uke.
OnePlus 6-spesifikasjonene var stort sett alle lekket på forhånd. Telefonen blir tilgjengelig i Norge neste uke. (Foto: OnePlus)

Her er OnePlus 6 – tilgjengelig i Norge 22. mai

Nylig meldte vi at Telia har gått sammen med OnePlus om å tilby selskapets telefoner i Norge, med en popup-butikk i Byporten i Oslo som første mulighet til å skaffe seg en. 

Hovedattraksjonen er selvfølgelig OnePlus 6, det nye flaggskipet som ble lansert onsdag. 

Det meste av telefonens spesifikasjoner var avslørt gjennom lekkasjer og spekulasjoner på forhånd, og disse viste seg å stemme godt.

Skjermleppe og masse RAM

OnePlus 6 har en skjerm på 6,28 tommer. Foto: OnePlus

Telefonen får nemlig en 6,28 tommer stor AMOLED-skjerm med oppløsning på 2280 1080 og skjermleppe i toppen. Tilbakemeldinger fra kunder har visstnok gjort at telefonen har fått lagt til en mulighet til å lage en svart stripe i toppen for å skjule leppa, slik vi kjenner fra enkelte andre telefoner med lik design. 

OnePlus 6 vil leveres med 64, 128 og 256 GB lagring. Den minste modellen får 6 GB RAM, mens de to største får 8 GB. 

Herligheten drives av en Snapdragon 845-prosessor parret med Adreno 630-grafikk, og batteriet er på solide 3300 mAh. Selve telefonen er bygget i aluminium, men den har Gorilla-glass både foran og bak, noe som gjør den til den første OnePlus-telefonen med glassoverflate. 

OnePlus 6.

Rundt 5000 kroner 

Telefonen har to kameraer bak, med henholdsvis 16 og 20 megapiksler, f/1,7 og optisk stabilisering. Frontkameraet er på 16 megapiksler og f/2,0.

Til forskjell fra mange andre flaggskip i dag, kommer OnePlus 6 med minijack-tilkobling, mens fingerleseren er plassert på baksiden. 

OnePlus 6 får Snapdragon 845-prosessor og 6 eller 8 GB RAM.

Fra start vil den kjøre Android 8.1 med OnePlus' OxygenOS på toppen, men telefonen har hatt støtte for Android P-betaen selv siden før lansering, så det er vel ikke usannsynlig at den vil få mulighet til å oppgradere rimelig raskt. 

Telefonen blir tilgjengelig i matt sort (Midnight Black), blank sort (Mirror Black) og hvit (Silk White). De norske prisene blir følgende: 

  • 64 GB/6 GB RAM: 4995 kroner
  • 128 GB/8 GB RAM: 5695 kroner
  • 256 GB/8 GB RAM: 6095 kroner

Stor konkurranse i mellomsegmentet fremover 

OnePlus-lanseringen i Norge gjør for øvrig at det blir betraktelig lettere å finne en toppspesifisert mobil som ikke koster 9-10000 kroner og oppover. Huawei lanserer jo også sin Honor 10 i disse dager, som kan minne mye om OnePlus 6 i spesifikasjoner. Den vil koste fra 4700 kroner

Etter popup-butikken i Oslo vil OnePlus-telefonene bli tilgjengelig for salg hos Telia. Vi kommer naturligvis med test så fort vi har fått fatt i et testeksemplar.  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen