(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Her er OCZ' nye råtass-SSD

Vi har sett på den PCIe-baserte Vector.

Hardware.no/Las Vegas: OCZ har rukket å bli gamle ringrever på SSD-markedet. Nå er de klare med en PCIe-variant av Vector, SSD-en som gjorde det meget skarpt da vi testet den.

Den nye modellen heter Vector PCIe, og er utviklet for de ekstra krevende brukerne, som krever kontinuerlig, god ytelse. OCZ' markedsdirketør for Europa, Joost van Leeuwen, kan fortelle oss at den heller ikke vil skinne igjennom før den får mange oppgaver å tygge på.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Meget høy ytelse

Nå er Vector PCIe egentlig en prototype enn så lenge, så de tekniske spesifikasjonene kan enda bli offer for endringer. Likevel, van Leeuwen var vesentlig mer snakkesalig enn Asus-representanten vi snakket med om deres nye SSD.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

OCZ forteller oss at skriveytelsen skal ligge på rundt 1000 MB/s. Videre skal den kunne dra unna opp mot 140 000 operasjoner hvert sekund, IOPS, når den jobber med filer på 4 K.

På kontrollersiden finner vi ikke én, men to Barefoot 3-kontrollere. SSD-en skal på en måte være en «Vectorifisering» av av RevoDrive 3. Man tar det beste fra begge leire, og baker det sammen i en SSD som skal yte enda litt bedre.

Kapasitetsmessig vil Vector PCIe havne på 240, 480 og 960 GB.

Prisen er på ingen måter klar enda. Vi fikk imidlertid et meget grovt anslag på 1,4 til 1,7 amerikanske dollar per gigabyte, noe som kan bety en pris på mellom 10 og 13 kroner her til lands. Tid for tilgjengelighet blir trolig mot slutten av første kvartal.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen