Samsung SSD T5.
Samsung SSD T5. (Bilde: Samsung)

Her er nyeste generasjon av Samsungs «kredittkort-SSD»

Nye T5 byr på solid lagringsplass og ytelse i svært kompakt format.

Samsung slapp først de bankkort-store, eksterne SSD-modellene i T-serien i 2015, og i en pressemelding kan selskapet nå kunngjøre at den seneste generasjonen har sett dagens lys, nemlig SSD T5.

De nye T5-modellene er som før svært kompakte saker. Nærmere bestemt har modellene ytre dimensjoner på beskjedne 74 x 57,3 x 10,5 millimeter, som er omtrent samme størrelse som et bankkort – dog riktignok en del tykkere. Vekten er på 51 gram.

Opptil 2 TB 

Inn på denne plassen har Samsung stappet opptil 2 TB med lagringsplass om man velger den sortfargede utgaven, som også kan leveres med 1 TB. Om man ikke har behov for fullt så mye lagringsplass kan man velge en blåfarget versjon som kommer med enten 250 GB eller 500 GB.

Samsung SSD T5.
Samsung SSD T5. Foto: Samsung

SSD-ene er basert på Samsungs seneste utgave av den tredimensjonale minneteknologien V-NAND, som opererer med minneceller stablet oppå hverandre i 64 lag. Ytelsen ligger på høyst brukbare 540 MB/s, og i tillegg er T5 laget for å tåle et fall fra opptil 2 meter ved hjelp av en ekstra sterk ramme og aluminiumskropp

T5-modellene benytter ellers USB 3.1-grensesnittet og kommer med 256 bits AES-kryptering. Samsungs har også utstyrt SSD-ene med ny «intuitiv» programvare for både Windows og Mac som skal gjøre det enkelt å sette opp passord og motta fastvare-oppdateringer.

De nye SSD-ene skal bli tilgjengelig globalt i disse dager og har allerede begynt å dukke opp i norske nettbutikker. Prisene ligger i skrivende stund på mellom 9000 kroner for 2 TB-versjonen og 1600 kroner for 250 GB-utgaven. Flere tekniske detaljer finner du hos Samsung, og se også introduksjonsvideo under.

Samsungs TV-er lar deg nå direktestrømme Steam-spill »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen