Her er Nvidias nye budsjettskjermkort
(Bilde: Bilde: Nvidia)

Her er Nvidias nye budsjettskjermkort

GeForce GTX 640 er lansert, her får du oversikten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var ikke bare den mobile varianten av Nvidias toppskjermkort, GeForce GTX 680M, selskapet har lansert på årets Computex-messe.

De har også sluppet et helt nytt skjermkort i budsjettklassen, GeForce GT 640, ment for HTPC-er og annet lett bruk.

Foto: Bilde: Nvidia
Den nye kjernen.
Den nye kjernen.Foto: Bilde: Nvidia
Ett av partnerkortene.
Ett av partnerkortene.Foto: Bilde: Club 3D

«Kepler»-basert

I den nedre delen av GeForce 600-serien har Nvidia allerede lansert GT 630 i to varianter, med dette er bare en videreføring av de flere år gamle GT 440.

Denne gangen er det imidlertid snakk om noe helt nytt. GT 640 er basert på «Kepler»-kjernen, den samme som utgjør grunnmuren til GeForce GTX 680 og GeForce GTX 670.

Kjernen er riktig nok strippet ned ganske heftig, og inneholder kun en brøkdel av komponentene som toppmodellene kan stille med. Den nye kjernen heter GK 107 og byr blant annet på 384 streamprosessorer, bygget opp av 1,3 milliarder transistorer.

Kjernen består videre av 32 teksturenheter og 16 ROPs. Kjernefrekvensen holdes på hele 900 MHz, mens 2 GB med DDR 3-minne kjører på 1782 MHz. Det totale strømforbruket er satt til 65 W, og foreløpig finner vi kun aktivt kjølte varianter.

– Den nye GTS 450

Foruten en noe høyere kjernefrekvens er skjermkortet i stor grad det samme som den mobile varianten, GT 640M, som ble lansert for en tid tilbake.

Skjermkortet byr ikke på Nvidias nye Boost-teknologi, men kommer med en rekke innebygde videodekodere og PCIe 3.0-støtte.

I følge Nvidia skal ytelsen havne rett under forgjengeren GTS 450, og skal ta over for nettopp det skjermkortet. Selv om ytelsen skal være marginalt lavere, skal totalpakken det nye skjermkortet leverer være god nok til å gjøre kortet til en arvtaker.

Via partnere som MSI, Asus og Gigabyte er skjermkortet allerede tilgjengelig i norske nettbutikker. Prisen starter på rett over 1000-lappen.

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen