Her er Nokias nye toppmodell

Offisiell "teaser" til Lumia 928 er ute.

Slik presenteres Lumia 928 på Nokias nettsider.
Slik presenteres Lumia 928 på Nokias nettsider.Foto: Nokia

Nokia inviterte nylig til et pressemøte den 14. mai, hvor de lokket med teksten "See what's next". Mange har spekulert i om den finske mobilprodusenten kommer til å lansere en ny Lumia-toppmodell med Nokias PureView-stempel – det vil si en telefon hvor det legges spesielt vekt på kameradelen, som i 41 megapikselmobilen Nokia PureView 808.

De siste dagene har Nokia selv via annonser og andre aktiviteter bekreftet at det vil komme en telefon som får navnet Lumia 928, og at den vil få et PureView-kamera. 

Nokia har nylig publisert en teaser-video for den nye telefonen på sine nettsider, og det har også blitt kjørt annonser både i magasiner og på "boards" for Lumia 928. Annonsene har Verizon-logo, noe som i hvert fall bekrefter at den vil komme til USA. Videosnutten på Nokias nettsider sier ingenting om produktnavnet, men dette avsløres av URL-en.

Sammenligner seg med iPhone 5

I videoen legges det vekt på at kameraet i telefonen skal klare å ta gode bilder i dårlig lys, og Nokia bruker slagordet "Capture the highlights, even in low light". Videoen viser blant annet scener fra en fornøyelsespark på nattestid.

Nokia reklamerer for Lumia 928 på boards i USA.
Nokia reklamerer for Lumia 928 på boards i USA.Foto: MyNokiaBlog.com

Videoen viser også side-om-side-sammenligninger med iPhone 5 og Samsung Galaxy S III. Bildekvaliteten på Nokia-telefonen er betydelig bedre enn på konkurrentenes mobiler i videoen, men siden dette er en reklamevideo er det all grunn til å ta den med en klype salt. Hvor god kvaliteten faktisk er, får vi først vite når de første uavhengige testene dukker opp.

De som hadde ventet en 41 megapiksel Windows Phone-mobil, vil imidlertid bli skuffet. I spesifikasjonene på sine sider opplyser Nokia at det er snakk om et 8,7 megapiksel PureView-kamera med Carl Zeiss-optikk og optisk bildestabilisator.

Lumia 925 i metall 

Det er som vi har vært inne på mulig Lumia 928 blir en modell som kun kommer til å leveres av Verizon. Men ifølge GSMArena kan det også komme en Lumia 925-modell, som skal ha et kabinett i metall. Det er denne modellen som har gått under kodenavnet "Catwalk", og skal ifølge ryktene få en 4,5-tomers skjerm med oppløsning på 1280 x 768 punkter, samt en 1,5 GHz firekjernersprosessor.

Endelig bekreftelse får vi først i løpet av Nokias pressekonferanse den 14. mai.

Les også testen av Nokia PureView 808 her

Her kan du se videoen hvor Lumia 928 sammenlignes med iPhone 5 og Samsung Galaxy S III:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen